Szolidaritási megmozdulás a közmédia gyártóbázisánál

Több százan gyűltek össze szerda este a közmédia Kunigunda úti gyártóbázisánál egy, a Facebookon közzétett felhívást követően.

Az MTI helyszíni tudósítója azt tapasztalta, hogy “A zene nem kínzóeszköz! – szolidaritás az éhségsztrájkolókkal” címmel meghirdetett akción megjelentek ellenzéki politikusok, közéleti személyiségek és művészek.

A szolidáris flashmobon (villámcsődületen) ott volt többek között Dés László és Bródy János is. Dés László szaxofonon játszott a hozzá csatlakozó zenészekkel együtt.

Az összegyűlt emberek előtt beszédet mondott Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke, aki már december 10-étől éhségsztrájkol az MTVA Kunigunda úti épületénél.

A szakszervezeti vezető újra megerősítette, hogy folytatják az éhségsztrájkot, és addig nem is hagyják abba, amíg a “közmédia rendszere meg nem tisztul a hírhamisítóktól”.

A rendezvényt a rendőrség biztosította, egy ideig le is zárták a III. kerületben lévő Kunigunda útja egy részét. Nagy Navarro Balázs beszédét követően az emberek nagy része elhagyta a helyszínt.

Enhanced by Zemanta

Comments Closed