BKV – Botrányos Közlekedés a Városban

Czuczor Gergely önkormányzati képviselő(FIDESZKDNP) egy furcsa és felháborító jelenségről számolt be a december 15-i testületi ülésen, napirend előtti felszólalásában.

Néhány Budaörsről Budapest Móricz Zsigmond körtérre beérkező 240E jelzésű busz utasait úgy ellenőriztek a BKV jegyellenőrei, hogy a leszálló utasoktól kérték el a jegyeket közterületen. Ezzel korlátozva az utasok személyi szabadságát. Olyan járókelők is belekeveredtek az ellenőrzésbe, akik épp arra sétáltak. Az akcióba a közterület felügyelők is részt vettek.

Wittinghoff Tamás polgármester elfogadhatatlannak nevezte az eljárást, hozzátéve, hogy óvatosan nyilatkozik a közlekedési vállalat ügyeiben, hiszen a minap Tarlós István sértésnek vette egy pontosító nyilatkozatát. Ugyanis, hogy a főpolgármester egy rádiós beszélgetésben úgy fogalmazott: az agglomerációs települések nem fizetnek a buszjáratokért. Wittinghoff Tamás ezt egy nyilatkozatban tette helyre, mondván, hogy az évi 214 millió forint, amennyiért Budaörs megvásárolja a BKV szolgáltatását (40-es, a 240E, 40E, 140E, 188E és a 940-es buszjáratok), csak nem tekinthető semminek. Miközben arról is tudomása van, hogy sok más település, így például a szomszédos Törökbálint is százmillió forintot fizet a közlekedési vállalatnak.

Változás a közlekedésben, lassulnak az Expressz járatok

A BKV – hasonlóan a 40-es járathoz – a 40E és a 188E buszon is bevezeti az elsőajtós felszállási rendet, január 2-ától. Ez a 240 E járatot nem érinti. A szigorítás már 2011 decemberében életbe lép. Tudatta a Budaörsi Infóval egy neve elhallgatását kérő buszsofőr. A kezdeti időszakban a járatokon szolgálatot teljesítő biztonsági őrök “szoktatják meg” az utasokkal az új felszállási rendet.

Enhanced by Zemanta

Comments Closed