Angelina Jolie a m1-n beszélt rendezői bemutatkozásáról

Exkluzív interjút adott a közmédia számára Angelina Jolie Oscar-díjas színésznő, aki rendezői bemutatkozásáról, az In the Land of Blood and Honey című filmről beszélt az m1 csatornának.

A jórészt Budapesten forgatott film kapcsán október végén készült 40 perces interjút január 2-án 20 óra 15 perckor sugározza a csatorna – közölte az MTI-vel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szóvivője csütörtökön.

A filmcsillaggal Návai Anikó, a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége tagja beszélgetett. A három kamerával rögzített tévéinterjú a film forgatásának legfontosabb helyszínén, a Kiscelli Múzeum kertjében és épületében készült.

Angelina Jolie végigkalauzolta a riportert a kertben és a múzeumban, amely az általa írt és rendezett filmben, az In the Land of Blood and Honey (Vér és méz földjén) otthont adott a szarajevói könyvtárnak és a megszálló szerb hadsereg szarajevói főhadiszállásának.

Az interjú abban – a film szempontjából kulcsfontosságú – teremben készült, ahová a film főszereplője, Danijel, a szerb főhadiszállás parancsnoka próbálja menteni szerelmét, a bosnyák Ajlát.

A beszélgetés során Jolie úgy fogalmazott: “Írhattam volna forgatókönyvet Dárfúrról, Zimbabwéről vagy Kambodzsáról. Azért választottam a volt Jugoszláviát, mert Európa egyik csodálatos kulturális, vallási és nemzetiségi olvasztótégelye volt, amely egyik percről a másikra felbolydult, és egymásnak ugrasztotta a szomszédokat, a barátokat, a szerelmeseket, a családokat”.

Mint mondta, a délszláv háború történetében különösen az gondolkoztatta el, mi sodorhatná őt odáig, hogy élettársa Brad Pitt vagy épp egy szomszédja, egy barátja ellen fogjon fegyvert. “Még a legjobb embereket is képes így lealjasítani a háború? – vetette fel a kérdést a világhírű színésznő, akinek filmjét december 23-án mutatták be az észak-amerikai mozikban.

Az alkotás várhatóan 2012 februárjában mutatják be Európában, és máris jelölték a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjra.

Angelina Jolie a magyar fővárosban és környékén szerb, horvát, bosnyák színészek főszereplésével és magyar stáb közreműködésével rendezte első filmjét.

 

Comments Closed