Az Auchan veszi meg a Corát

Megveszi a Cora Magyarországot az Auchan Magyarország – közölte a vevő szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az Auchan csoport és a Louis Delhaize csoport között megállapodás született arról, hogy az Auchan Magyarország felvásárolja a Magyar Hipermarket hét magyarországi Cora hipermarketét, a hozzájuk tartozó földterületeket és butiksorokat.

A megállapodás életbelépéséhez a magyar versenyhatóság jóváhagyása szükséges. Amennyiben a hatóság jóváhagyja, a megállapodás várhatóan 2012. első negyedévében válik hatályossá.

A Magyar Hipermarket Kft. munkatársai továbbra is e vállalatnál folytatják munkájukat, a későbbiekben pedig csatlakoznak az Auchan Magyarország csapatához – áll a közleményben.

A Magyar Hipermarket Kft. 1997-ben nyitotta meg első hipermarketét Cora cégnév alatt. Jelenleg három áruházat üzemeltet Budapesten és környékén, további négyet az ország más területein. A kft. 2700 munkatársat foglalkoztat.

Az Auchan Csoport 12 áruházat és 11 butiksort üzemeltet Magyarországon. Az Auchan Magyarország első áruházát 1998-ban nyitotta meg, 2010-ben több mint 30 millió vásárlót szolgált ki, s árbevétele 224 milliárd forint volt. Az Auchan Magyarország 5.600 munkavállalót foglalkoztat.

Korábbi sajtóhírek szerint (nol.hu) a belga Delhaize-csoport itteni érdekeltségeinek, azaz a Corának, a Match szupermarket-hálózatnak és a Profi diszkontláncnak a felvásárlását a magyar kiskereskedelem szereplői közül a CBA és a Coop is tervezte.

A Delhaize-csoport az idén nyáron döntött úgy, hogy kivonul a magyar piacról. A felek a tranzakció árát nem közölték, de korábban piaci források 40-50 milliárd forint közé tették a magyarországi cégcsoport árát.

Comments Closed