Mexikó – Budapesten

Ha már mindent elvégeztünk a karácsonyi teendők közül és egy kis kikapcsolódásra vágyik az egzotikumok és misztikumok világában, feltétlenül látogasson el a Vam Design Centerbe. Persze, nem kell nagyon sietni, hiszen a Mexikó múltját bemutató kiállítás 2012 februárjának végéig látogatható.

Megismerkedhetnek az 1920-1950-es évek művészetével, valamint Kepenyes Pál és Bertók Éva magyar származású, mexikói ihletésű művészek munkáival.

A kiállítás során bepillantást nyerhetünk abba, hogyan élnek egymás mellett különböző kultúrák, miben is rejlik valójában Mexikó egzotikuma, mit is jelentett akkoriban mexikóinak lenni.

Kepenyes Pál szobrászművész alkotásait világszerte hatalmas csodálat és elismerés övezi, hazánkban azonban kevésbé ismert a jelenleg Mexikóban élő művész. Kepenyes szobrász, ékszertervező, építész, számos nemzetközi díj birtokosa.

Bertók Éva neve sem ismeretlen a feljebb említett hely és időszak ismerőinek körében, de bárki számára könnyen befogadhatók a spanyol és mexikói kultúrák iránt szenvedélyesen rajongó művész alkotásai. Pre-columbiai, azaz Kolumbusz előtti időkből származó, ősi technikával készült lámpái már-már spirituális hangulatot keltenek és ezt az érzést adják át nekünk, látogatóknak is.

EdE

Comments Closed