Vége az ingyenes szatyroknak az Auchanban

Január 1-jétől már csak úgynevezett zöld pénztárak működnek az Auchan áruházakban. Ingyenes nejlonszatyrokat már nem adnak a vásárlóknak.

Az áruház közleményt bocsájtott ki mely szerint: “A döntést, hogy az ingyenes szatyrok kivonásra kerülnek az Auchan áruházakból, egy novemberben elvégzett kutatás előzte meg, melyet az áruházlánc a Facebook oldalán keresztül folytatott le. Az eredmények azt mutatták, hogy a környezettudatos magatartás egyre szélesebb körben terjed el és válik az emberek életének részévé. A vásárlók alapvetően környezettudatosan gondolkodnak, nagy részük számára pedig teljesen egyértelmű, hogy saját bevásárlótáskát visz magával a bevásárlásaihoz és nem fogadja el a bevásárlás után úgyis a szemétbe kerülő ingyenes szatyrokat.”

A pénztárak átalakításának köszönhetően az újévben a zöld pénztáraknál mindenki kényelmesen le tudja majd támasztani az otthonról hozott vagy az áruházakban vásárolt bevásárlószatyrokat a pakoláshoz. Emellett, a zöld pénztárakra való átállás megkönnyítése érdekében, január első két hetében minden vásárló 1 db 20 literes, többször használatos Auchan bevásárlótáskát is kap – áll az áruház közleményében.

Az ingyenes nejlonszatyrok kivonását, nagy valószínűséggel a csomagolóanyagokra vonatkozó termékdíjak drasztikus emelkedése is meggyorsíthatta.

Várjuk olvasóink véleményét, tapasztalataikat az átállással kapcsolatban.

Comments Closed