A médiatanács maximális pontszámmal értékelte a Klubrádió műsortervét

Az úgynevezett szubjektív értékelési szempontok alapján a Médiatanács maximális pontszámmal értékelte a Klubrádió műsortervét, a rádió saját objektív vállalásai viszont nem voltak elegendők arra, hogy elsőként kerüljön ki a pályázati eljárásból – mondta szerdai sajtótájékoztatóján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának szóvivője.

Mivel kereskedelmi frekvenciákról van szó, a díjajánlat is az egyik legfontosabb szempont volt a három budapesti regionális rádió pályázatainak értékelésekor. Kiricsi Karola közölte, a három nyertes pályázó 30-40 százalékkal magasabb díjajánlatot tett az eredeti kikiáltási árnál.

Kiricsi Karola ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy a Médiatanács keddi döntése értelmében a 89,5 megaherzes frekvencián a Juventus helyett a Prodo Voice Stúdió Műsorszolgáltató Zrt., a 95,3-on a Klubrádió helyett az Autórádió, a 103,9-en pedig a Rádió 1 helyett a Juventus kezdheti meg működését 2012 első negyedévében.

Egy másik fontos szempont volt a magyar zenei arányok vállalása, ezt a szolgáltatók komolyan vették, így valamennyien maximális pontszámot értek el – tette hozzá a szóvivő. A harmadik legfontosabb szempont a közéleti vállalásoké volt, ebben a legmagasabb érték a Prodo Voice-é volt.

“A médiatanács az értékelési szempontokat jó előre közzétette, ezt valamennyi pályázó megismerhette, véleményezhette” – jelentette ki a szóvivő.

Kiricsi Karola közölte azt is, hogy az úgynevezett szubjektív értékelési szempontok alapján a médiatanács például a műsortervre is és a műsorszolgáltatási tapasztalatra is a lehető legtöbb pontot adta a Klubrádiónak, ugyanakkor a rádió saját objektív vállalásai nem voltak elegendők arra, hogy elsőként kerüljön ki a pályázati eljárásból.

A sajtótájékoztatón megjelenő Nyakó István és Lukács Zoltán szocialista országgyűlési képviselők a szóvivő nyilatkozata után az újságíróknak azt mondták: követelik, hogy a médiatanács azonnal semmisítse meg a pályázatot, és helyezze vissza jogaiba a Klubrádiót.

“Nem elég, hogy hamisítanak, nem elég, hogy csalnak, ezek után még betiltanak. ‘Silentio’ van ebben az országban, és most elszaladnak” – mondta Nyakó István, utalva arra, hogy szándékaik ellenére nem tudtak kérdéseket feltenni az NMHH szóvivőjének, aki három kérdés megválaszolása után távozott a sajtótájékoztató helyszínéről.

Comments Closed