Szíven szúrta magát egy férfi Veszprémben a nyugdíjbiztosítási igazgatóságon

Szíven szúrta magát egy férfi a Veszprém Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának ügyfélszolgálatán szerdán.

Az 55 éves rokkantnyugdíjas szerda délelőtt egy ellátást megállapító határozattal érkezett az ügyfélszolgálatra, ahol sorszámot húzott, majd kivárta míg sorra kerül – mondta Réfi Jenő, a nyugdíjbiztosító igazgatója. Közlése szerint a férfit arról tájékoztatták, hogy rendszeres szociális járadékot (rehabilitációs járadékot) állapítottak meg részére, mivel a felülvizsgálat szerint az állapota javult, és csökkent az egészségkárosodásának mértéke. Az ügyfélszolgálat munkatársával a férfi közölte, hogy nem ért egyet a nyugdíjbiztosító határozatával, majd hirtelen felállt, és szíven szúrta magát.

A férfi rokkantnyugdíja november elsejétől megszűnt – tette hozzá az igazgató. Mint mondta, sok évtizede alkalmazott gyakorlat szerint időről-időre felülvizsgálják az egészségkárosodott személyek állapotát. Réfi Jenő szerint az eset az igazgatóságon mindenkit megdöbbentett.

A férfit súlyos, életveszélyes szúrt sérüléssel szállították a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc kórházba, ahol állapotát egy műtétet követően sikerült stabilizálni – közölte Rácz Jenő, a kórház főigazgatója.

Comments Closed