Házi használatra, öt példányban készült könyvecskéből “igazi” könyv lett a Nagymama meséi

Budaörs, 2011. december 3., szombat (MTI) – Különleges feladatra vállalkozott a budaörsi Acta Publica Kiadó, amikor kötetbe foglalta Kapocsi Judit egyetemi docens, “gyakorló nagymama” eredetileg öt példányban készült “életszagú” történeteit. Az unokák mindennapjait megörökítő Nagymama meséi című könyvet pénteken mutatták be a nagyközönségnek.

Kiss Sándor, a budaörsi székhelyű Starkiss Kft. Acta Publica Kiadójának ügyvezetője, főszerkesztője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy szinte véletlenül lett “igazi” könyv a rövid írásokból.

Tavaly karácsony előtt kopogott be hozzánk az orvosnő, hogy meg tudnánk-e tervezni, s le tudnánk-e gyártani – más-más címmel és borítóval – öt meséskönyvet, amelyeket unokáinak szán a fa alá – idézte fel az előzményeket a főszerkesztő.

Kapocsi Judit, a Nagymama meséi szerzője

A gyerekek életéből vett “pillanatképeket” megörökítő saját írások mellé a szerző néhány gyermekrajzot is letett az asztalra, illusztrációként, ezekből az alapanyagokból késztette el a kiadó rohamtempóban az öt könyvecskét, amelyeket azóta is örömmel forgatnak a kicsik, hiszen magukról olvashatnak benne.

A bájos, szívmelengető mesék annyira megtetszettek a kiadónak, hogy felajánlották a doktornőnek a könyv kiadását – fűzte hozzá Kiss Sándor, aki egyfajta felhívást tett közzé a kötet bemutatásával egyidejűleg.

Ennek lényege, hogy ha valakinek (nagyinak, esetleg szülőnek) kedve támad hasonló módon megírni unokái, csemetéi valós történeteit, akkor az Acta Publica Kiadó – ha a kézirat sikeresnek ígérkezik – könyvvé formálja, így sorozat kerekedhet a “Nagyi meséiből” .

Comments Closed