Dokumentumfilm-sorozat Máté Bencéről, a világ legjobb természetfotósáról

Tökéletesen elkapott, egyedülálló felvételek, példátlan látványvilág, a hazai élővilág és természet magával tagadó pillanatai: Máté Bence világszinten elismert természetfotós nem mindennapi munkáját megörökítő háromrészes dokumentumfilm-sorozatot mutat be A láthatatlan madárfotós címmel az egyik ismeretterjesztő televíziós csatorna.

Máté Bence Pusztaszeren élő elhivatott természetfotós, aki fiatal kora ellenére máris rekorder a világ legjobbjaiként számon tartottak között: idén sorban már negyedik alkalommal nyerte el a Veolia Environment Wildlife Photographer of the Year (Az év természetfotósa) Eric Hosking-díját.

Máté Bence gyerekkora óta mindent megtett, hogy megteremthesse az állatok, elsősorban a madarak fotózásához szükséges legtökéletesebb körülményeket. Kemény munkával gyűjtötte össze a pénzt első felszerelésére, és mind a mai napig kétkezi munkával, komoly tervezést követően maga készíti el egyedülálló rejtekhelyeit, leseit. A megfigyeléseken fontos szerepet játszó egyik úszó lesét, a villanymotorral hajtható, egyszemélyes “csónakot” a filmbemutató beharangozásakor hétfőn a szerencsések ki is próbálhattak a Fővárosi Állat- és Növénykert taván.

A film elkészítésében részt vett többek között Tóth Zsolt Aranyszem-díjas operatőr és Molnár Attila Dávid rendező-operatőr is, akik a tökéletes eredmény érdekében évek óta készültek a Bencével való közös munkára. A film mintegy fél évnyi forgatás és négy hónapnyi utómunkát követően kerül a nézők elé.

A Spektrum televízió saját gyártású műsora december 26-án, 27-én és 28-án lesz látható a csatornán. A három részt együtt január elsején ismétlik meg.

Comments Closed