Gyergyószék képviseleti iroda nyílt a fővárosban

Gyergyószék és Gyergyószentmiklós természeti adottságainak bemutatása, hagyományőrző programjainak megismertetése a célja a Gyergyószék képviseleti irodának, amely hétfőn nyílt meg a fővárosban.

Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere az MTI-nek elmondta: az irodában szálláslehetőségekkel, kirándulási útvonalakkal, programajánlatokkal segítik a Gyergyói-medence szépségeit megismerni vágyókat.

Mint kiemelte: elsősorban a turizmusban látnak lehetőséget, de ahhoz, hogy a páratlan természeti adottságú környéket megismertessék, ki kell lépni a határokon túlra. Ez az első magyarországi irodájuk, a jövőben gyergyói üzlet megnyitását is tervezik, ahol az autentikus gyergyói termékekkel lehetne megismerkedni.

Mezei János arra számít, hogy példájukat látva más erdélyi régiók is hasonló irodát nyitnak majd.

A Gyergyói-medence a Maros felső folyásánál fekszik Romániában, Hargita megyében, a Görgényi-havasok és a Gyergyói-havasok között. A medencét a 13. század óta székelyek lakják, közigazgatásilag Gyergyószentmiklós városából, valamint kilenc községből (Gyergyócsomafalva, Ditró, Gyergyóalfalu, Szárhegy, Gyergyóremete, Salamás, Gyergyóvárhegy, Gyergyóújfalu és Vasláb) áll. Régióközpontja Gyergyószentmiklós, az egykori járási székhely.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.