Vlagyimir Klicsko egyhangú pontozással verte David Haye-t

Az ukrán Vlagyimir Klicsko legyőzte a brit David Haye-t a hamburgi Imtech-Arenában szombaton tartott mérkőzésen, így a Nemzetközi Bokszföderáció, a Boksz Világszervezet és Nemzetközi Bokszszervezet nehézsúlyú világbajnoki címe mellé megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) bajnoki címét is.

A 12 menetes mérkőzés végén a három bíró egyhangú döntéssel (117-109, 118-108, 116-110) Klicskót találta jobbnak.

“Nagyon örülök a végeredmények, bár azt azért sajnálom, hogy még várnom kell az 50. kiütésemre. – mondta a meccs után a győztes. – El kell ismernem, hogy nem volt könnyű mérkőzés, ellenfelem nagyon gyors volt.”

Haye – akit az esős, hűvös időben a 45 ezer néző között 13 ezer honfitársa bíztatott – azzal védekezett, hogy három hete, edzés közben megsérült az egyik lábujja, ezért nem tudott úgy mozogni a ringben, ahogy szeretett volna.

“Nem tudtam beleadni mindent, emiatt csalódott vagyok. Ki kellett volna ütnöm, de sajnos nem sikerült” – fogalmazott, hozzátéve, hogy még nem tudja, folytatja-e a pályafutását.

A 30 éves, boksztudásával ellentétben eddig leginkább ellenfeleit lekezelő, pocskondiázó nyilatkozatairól elhíresült brit öklöző a Boksz Világszövetség bajnoka volt, most védte volna meg harmadik alkalommal címét. Profi pályafutása során 27 mérkőzésből 25 alkalommal győzött, ebből 23-szor kiütéssel.

A 35 éves Vlagyimir Klicsko immár 56. győzelmét aratta, ebből 49 alkalommal kiütéssel nyert, s mindössze három vereséget szenvedett el. Az utóbbi hét év alatt egyetlen egy mérkőzést sem veszített el.

A pénteki, nyilvános mérlegelésen is Klicsko “nyert”, 110 kilójával szemben Haye mindössze 96,5 kilót nyomott. A brit – aki csak 2008 novembere óta bokszol nehézsúlyban – hét centiméterrel alacsonyabb, mint a 198 centis Klicsko.

Vlagyimir Klicsko bátyja, a 40 éves Vitalij Klicsko a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, s címét szeptember 10-én védheti meg a lengyel Tomasz Adamek ellenében.

Az ökölvívás történetében a Klicsko család az első, amely egy kategóriában az összes bajnoki címet begyűjtötte.

A Klicsko-Haye mérkőzést kis túlzással az egész világ várta, ugyanis Lennox Lewis 2003-as búcsúja, s a Klicsko-testvérek “hatalomátvétele” óta a nehézsúly vált az egyik legérdektelenebb kategóriává a profi bokszban. A két ukránt eddig még csak megizzasztani sem tudta igazán senki, s mivel egymás ellen nem hajlandóak ringbe lépni, a legnagyobbak a legunalmasabbak is lettek az évek során.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.