Szabadlábra helyezték Szilvásy Györgyöt

Szabadlábra helyezte Szilvásy György korábbi titokminisztert a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa hétfőn.

A kora estig tartó tárgyalás után Sebes Péter, az egykori tárcavezető ügyvédje azt közölte, hogy védencét kémkedéssel gyanúsítja az ügyészség. A védő a helyszínen várakozó újságíróknak elmondta, hogy az ügyész fellebbezett a döntés ellen, így az még nem jogerős.

A volt miniszter ügyvédje azt mondta, hogy a részletekről nem beszélhet, mert azok államtitkot képeznek.

Szilvásy Györgyöt – akit bilincsben vezettek a tárgyalóterembe – péntek éjszaka vették őrizetbe; a Gyorskocsi utcai börtönben tartották fogva, ahonnan hétfő este, fél nyolc előtt lépett ki. Szilvásy György a rá várakozó újságíróknak nem kívánt nyilatkozni.

Szilvásy Györggyel együtt a délutáni órákban egy másik férfit is bilincsben vezettek be a tárgyalásra. Sebes Péter róla annyit mondott, hogy a férfi nem közszereplő.

Galambos Lajost, a polgári elhárítás volt vezetőjét kedd este gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Katonai Ügyészség. A kémkedéssel gyanúsított volt vezetőt pénteken házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa. Szombaton gyanúsítottként hallgatták ki, majd szintén őrizetbe vették Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját.

Hétfőn több napilap is azt írta, hogy a katonai ügyészség bűnpártolással gyanúsítja Laborc Sándort a kémkedéssel meggyanúsított Galambos Lajos ügyében.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.