A Greenpeace 30 százalékos kibocsátáscsökkentést követel

A Greenpeace 30 százalékos kibocsátáscsökkentést követel Magyarországon és az Európai Unióban (EU-ban) egyaránt – közölte a környezetvédelmi szervezet szerdán az MTI-vel.

A Greenpeace szerdán délelőtt a Lánchíd mellett a Dunán egy stilizált jégtáblát úsztatott lefelé, amelyen “klímamenekültek” csimpaszkodtak, és egy „Ne jegeljétek a klímavédelmet, 30 százalékos kibocsátáscsökkentést most!” feliratú transzparenst tartottak.

Szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményük szerint az akcióval a soros magyar uniós elnökség utolsó előtti napján arra hívták fel a figyelmet, hogy az unió és Magyarország még mindig késlekedik a magasabb klímavédelmi célok támogatásával, holott gazdaságilag is ez lenne a legracionálisabb választás.

A múlt heti Környezetvédelmi Tanácsülés eredménytelen lezárása is azt mutatja, hogy az unió még mindig késlekedik, hogy növelje az üvegházhatású gázok kibocsátás-csökkentési céljait. Pedig egy kis bátorság a gazdaság fellendítéséhez, a munkahely-teremtéshez, valamint a válságból való sikeres kilábaláshoz is megfelelő eszköz lehetne – idézi a közlemény Stoll Barbarát, a Greenpeace klíma és energia kampányfelelősét.

Felhívta a figyelmet arra,hogy a 30 százalékos kibocsátáscsökkentési célt álláspontjuk szerint könnyű elérni, mivel a jelenleg érvényben lévő 20 százalékos célszám plusz erőfeszítés nélkül is teljesül, hiszen már 2009-ben 17,3 százalékkal alacsonyabb volt az EU kibocsátása az 1990-es bázisév szintjéhez képest.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.