Wimbledon – Czink a legjobb 32 között (friss: eredmény)

Czink Melinda 7:5, 6:3-ra legyőzte csütörtökön a fehérorosz Anasztaszja Jakimovát a wimbledoni nyílt teniszbajnokság második fordulójában, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

A viadal honlapja szerint a világranglistán 262. magyar játékos – aki a nyitókörben a tizedikként rangsorolt ausztrál Samantha Stosurt búcsúztatta – az első szettben 3:2-nél, majd 5:5-nél is elvette a WTA-rangsorban 100. riválisa adogatását, és 50 perc alatt játszmaelőnyhöz jutott. A második felvonásban Czink 1:0-ra vezetett, amikor esőszünet következett. Miután a felek visszatérhettek a pályára, 2:2-ig fej fej mellett haladtak, 3:2-nél azonban a magyar játékos ismét brékelt, s innentől kezdve Jakimova már csak egy játékot nyert, Czink pedig első meccslabdáját értékesítve, 1 óra 25 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

[pullquote]

FRISS
Nem sikerült bejutnia a legjobb 16 közé Czink Melindának a wimbledoni teniszbajnokságon, miután szombaton a női egyes főtáblájának 3. körében kikapott a kínai Peng Su-ajtól egy sima és egy roppant szoros játszmában.

A 82 percig tartó összecsapást gyengén kezdte a magyar játékos, aki azonban a második szettben már annál hatékonyabban teniszezett. Olyannyira, hogy 5:3-nál játszmalabdája is volt, de a szívós kínai – a Czink hátrányára elkövetett egy-egy vonalbírói és vezetőbírói rossz döntés következtében is – kiegyenlített. 6:6 után a rövidítésben Peng elhúzott 6-3-ra, és bár Czink még két remek adogatással visszazárkózott 6-5-re, a soros meccslabdánál azonban hosszan adta vissza riválisa szerváját, aki így nyert és a nyolcaddöntőben folytathatja.

[/pullquote]

A 28 éves magyar játékos pályafutása során először szerepelhet a legjobb 32 között a londoni Grand Slam-tornán.

Czink a harmadik körben a 20. helyen kiemelt kínai Peng Su-aj és a brit Elena Baltacha meccsének győztesével találkozik majd.

Eredmény:
női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
———————————————
Czink-Jakimova (fehérorosz) 7:5, 6:3

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.