Cozma-ügy – Petre Cozma: semmiféle ítélet nem lenne képes igazságot szolgáltatni

Petre Cozma mindig is bízott a magyar igazságszolgáltatásban, bár szerinte semmiféle ítélet nem lenne képes igazságot szolgáltatni fia meggyilkolásáért.

Marian Cozma apja erről csütörtökön, az ítélethirdetés napján beszélt a román médiának, a Realitatea hírtelevíziónak és a Mediafax hírügynökségnek. A Veszprém Megyei Bíróság első fokon életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt, a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván 20 évi fegyházbüntetést kapott.

“Kezdettől fogva mondtam, hogy bízom a magyar igazságszolgáltatásban, és örülök annak, hogy nem kellett csalódnom” – mondta Petre Cozma, a meggyilkolt román kézilabdás apja. Hozzátette azonban: semmiféle ítélet nem lenne képes igazságot tenni fia meggyilkolásáért.

“A bűnösök számára ez korrekt ítélet, számomra viszont nem, mivel én sohasem fogom viszontlátni a gyerekemet. A helyes ítélet a halál lett volna a halálokozásért cserébe” – fűzte hozzá, elismerve ugyanakkor, hogy ennél többet nem lehetett várni az igazságszolgáltatástól. Petre Cozma kifejezte reményét, hogy a bűnösök, fellebbezés esetén, nem fognak enyhébb büntetést kapni, és a mostani ítélet jogerőssé válik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.