Wittinghoff Tamás: a városnak nincs évi 50 milliója a jobboldali tanácsnokok és szakértőik számára

A budaörsi önkormányzatnak nincs évi 50 millió forintja a most megválasztott jobboldali tanácsnokok és szakértőik számára – közölte Wittinghoff Tamás polgármester a képviselő-testület szerdai ülését követően az MTI-vel.

“Miközben mulasztásos törvénysértésben van Budaörs Város Önkormányzata, mert tavaly ősz óta nem választott alpolgármestert, a képviselő-testület szerdai ülésén öt jobboldali tanácsnokot szavazott meg a Fidesz-KDNP és a Jobbik. Az előterjesztés szerint egyenként 160 ezer forintos havi díjazással. Ugyanekkor hat, a tanácsnokok munkáját segítő szakértő alkalmazásáról is döntöttek, akik fejenként bruttó 480 ezer forintot kapnak majd havonta” – írta a Pest megyei település vezetője, akit öt cikluson át az SZDSZ, a tavaly októberi önkormányzati  választáson pedig a Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) színeiben választottak polgármesterré.

Wittinghoff Tamás a közleményében kifogásolta, hogy a képviselő-testület minden előzetes egyeztetés nélkül, kizárólag jobboldali képviselőket választott városfejlesztési, városüzemeltetési, oktatási, közművelődési és szociális tanácsnokká; az első négy Fidesz-KDNP-s (vagyis a pártszövetség nyolc helyi képviselőjének fele tanácsnok lett), míg az ötödik jobbikos.

Mivel a város bevételei az idén jelentősen csökkentek, a jobboldali tanácsnokok és szakértőik javadalmazására nincs fedezet – szögezte le Wittinghoff Tamás. Szerinte nem megoldás a szerdán bejelentett pénzügyi átcsoportosítás sem (a német nemzetiségi önkormányzat által kezelt múzeum felújítására félretett pénzt használnák fel); ezt a kisebbségi szószóló is kifogásolta – fűzte hozzá.

“Különösen érdekes a fedezet nélküli költekezés annak fényében, hogy a kormánypárt éppen olyan törvénymódosítást készít elő, amely a csődbe vitt önkormányzatok vezetőit tíz évig nem engedné indulni a választásokon” – írta a polgármester.
A most megszavazott “évi 50 milliós” döntés ráadásul szembe megy a Fidesz által meghirdetett céllal is, miszerint a kormánypárt olcsóbb önkormányzatokat szeretne. “Hiába csökkentenék ugyanis a képviselő–testületek létszámát, ha az ott ülő fideszes képviselők újabb és újabb funkciókat halmozva ugyanannyi, vagy még több pénzt költenek el, mint amennyibe a korábbi, nagyobb létszámú testület került” – fogalmazott Wittinghoff Tamás.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.