A Sziget fesztiválra sem jön Amy Winehouse

A Sziget fesztiválra tervezett fellépését is lemondta kedden Amy Winehouse brit énekesnő, akinek menedzsmentje nem sokkal korábban valamennyi lekötött koncertjét lefújta.

“A sajtóban nagy hírt kapott belgrádi koncert után rögtön állásfoglalást kertünk Amy ügynökségétől a szigetes koncerttel kapcsolatban. A hétfői válaszlevelükben még azt írták, egyelőre minden megy az eredeti megállapodás szerint, kedden azonban valamennyi tervezett koncertjét lemondták” – közölte Gerendai Károly, a Sziget főszervezője kedden az MTI-vel.

A brit énekesnőt, aki régóta küzd drog- és alkoholproblémákkal, a hétvégén Belgrádban, európai koncertkörútjának első helyszínén kifütyülték, miután tántorgott a színpadon, és többször elrontotta a szöveget. Ezt követően vasárnap a következő két koncertet, az isztambulit és a szerdára tervezett athénit mondták le.

“Amy Winehouse most összes tervezett koncertjét lemondja. A környezetében lévők remélik, mindent meg tudnak tenni annak érdekében, hogy legjobb formájában térhessen vissza. Ehhez annyi időt biztosítanak, amennyire csak szüksége van” – fogalmazott Winehouse ügynöksége a Szigetnek írt lemondólevélben.

Gerendai Károly felidézte, hogy az énekesnővel kapcsolatban korábban felmerült gondok miatt a budapesti koncert év eleji lekötésénél is rákérdeztek Winehouse menedzsmentjénél, bizton számíthatnak-e a fellépésre. “Akkor azt a megnyugtató választ kaptuk, hogy nem kell aggódni Amy koncertje miatt” – fűzte hozzá Gerendai Károly.

A menedzsment most ígéretet tett arra, hogy saját “istállójából” igyekszik ajánlani megfelelő előadót az augusztusi Szigetre. Hat héttel a fesztivál előtt azonban egyre kisebb az esély megfelelő előadóval pótolni őt, ezt a Sziget szervezői is így látják.

Gerendai Károly a múlt héten jelentette be, hogy a Sziget a még hiányzó headliner helyre a Prodigy-vel, az elmúlt húsz év egyik legsikeresebb brit elektronikus csapatával állapodott meg, amely immár negyedszer játszik majd a fesztiválon. Amy Winehouse lemondása után ismét szükség van még egy húzónévre.

A soul, a rhythm & blues és a dzsessz műfajában egyaránt otthonosan mozgó 27 éves Amy Winehouse ötszörös Grammy- és háromszoros Ivor Novello-díjas. A díva eddig csak két albumot készített: a Frank 2003-ban, a Back To Black 2006-ban jelent meg.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.