Orbán Viktor: a kormány az államadósság mértékét egy lépésben 77 százalékra csökkenti

A magyar kormány a nemzeti össztermék 81 százalékát kitevő államadósságot 77 százalékra csökkenti egy lépésben, erről jövő héten lesz bejelentés – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Belgrádban a sajtónak, miután találkozott Mirko Cvetkovic szerb kormányfővel.

“Július 1-jével 81 százalék helyett valahol 77 százalék környékén lesz a magyar államadósság” – mondta egy kérdésre válaszolva a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy ezért is van Magyarországon most olyan sok demonstráció és tüntetés. Ahhoz, hogy az államadósságot meg lehessen fékezni, minden olyan tényezőt ki kell iktatni, amely újratermeli az államadósságot – hangsúlyozta, és hozzáfűzte: “ha sikerül, akkor átérünk a túlsó partra, ha nem, akkor nagy baj van”.

A miniszterelnök kifejtette: “nem tudunk fizetni segélyeket, csak közmunkabért tudunk fizetni, nem tudjuk lehetővé tenni, hogy életerős emberek a nyugdíjkorhatár előtt elmenjenek nyugdíjba”.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy eladósodottnak lenni a szabadság elvesztését is jelenti. Szerinte egy ország kétfajta módon tudja elveszteni a függetlenségét, vagy karddal veszik el tőle, vagy az adósság által vész el.

Magyarország ma a feje búbjáig úszik az adósságban – jelentette ki, és leszögezte, “háborút hirdettünk az adósság ellen (…) mi nem egy problémának látjuk ezt, szabályos háborút vívunk ellene”. Hozzátette, hogy a problémát az ember vagy megoldja vagy nem, “az ellenség meg olyan, hogy ha az ember nem győzi le, akkor ő győz le bennünket”.

Kijelentette: a magyar felfogás szerint az államadósság nem probléma, hanem ellenség, Magyarország minden rendelkezésre álló pénzt az államadósság csökkentésére fordít.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.