Online válogatás a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál filmjeiből (link)

A tízéves jubileumához érkezett Kecskeméti Animációs Filmfesztivállal (KAFF) együttműködve a mustra korábbi díjnyertes rövidfilmjeiből és a magyar animáció kecskeméti rajzfilmstúdióban alkotó mesterek munkáiból készült válogatást tett online hozzáférhetővé egy rövidfilmes közösségi honlap.

A magyar központú, de angol nyelvű Daazo.com oldal új gyűjteményének célja, hogy megőrizze a magyar animációs kultúra értékeit és egyúttal rájuk irányítsa a figyelmet. A filmek angol felirattal, illetve nyelven tekinthetők meg a www.daazo.com/kaff2011 címen – tájékoztatta Orosz Anna Ida, a június 15-én kezdődő KAFF sajtóreferense kedden az MTI-t.

A válogatásban látható Horváth Mária Ajtó 8. című rövid animációja, amely 1985-ben, az első KAFF-on nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó díjat. Szerepel Weisz Béla Locsolkodás című munkája, amely 1993-ban kapta meg a zsűri nagydíját, és Bertóti Attila Ariadné fonala című animációja, amely tavaly érdemelte ki a fesztivál legjobb rövidfilmjének járó elismerést.

A negyvenéves kecskeméti rajzfilmstúdió történetéből Szoboszlay Péter, Homolya Gábor és Szilágyi Varga Zoltán egy-egy alkotása került a gyűjteménybe. Az oldal látogatói az idén kerek születésnapjukat, hatvanadik, hetvenedik életévüket ünneplő animációs mesterek, köztük Jankovics Marcell, Czakó Ferenc, Richly Zsolt és Orosz István munkáit is láthatják.

A Daazo.com rövidfilmes közösségi oldal alapítója két budapesti egyetemista, Áprily Zoltán és Deák Dániel. A több ezer kortárs rövidfilmnek fórumot nyújtó honlapot az Európai Unió MEDIA programja támogatja.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.