Magyar válogatott – Sima győzelem San Marinóban – Egervári Sándor nyilatkozata

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra győzött San Marino vendégeként az Európa-bajnoki selejtezők keddi játéknapján.

A magyarok így hét mérkőzés után 12 ponttal az E csoport harmadik helyén állnak. A válogatott legközelebb augusztus 10-én, Izland ellen játszik barátságos mérkőzést, majd szeptember 2-án Svédországot fogadja Európa-bajnoki selejtezőn.

Eb-selejtező, E csoport:
San Marino-Magyarország 0-3 (0-1)
———————————
Serravalle, 1000 néző, v.: Pavle Radovanovic (montenegrói)
gólszerzők: Lipták (40.), Szabics (49.), Koman (83.)
sárga lap: Cervellini (29.), Alex Della Valle (73.), Berretti (75.), illetve Juhász (17.), Vanczák (65.)

San Marino:
———–
Aldo Simoncini – Fabio Vitaioli (Alex Della Valle, a szünetben), Damiano Vannucci, Michele Cervellini, Giacomo Benedettini, Alessandro Della Valle – Matteo Vitaioli, Fabio Bollini (Simone Bacciocchi, 80.), Manuel Marani (Maicol Berretti, a szünbetben), Pier Filippo Mazza – Andy Selva

Magyarország:
————-
Király Gábor – Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán (Pintér Ádám, 87.), Juhász Roland, Laczkó Zsolt – Elek Ákos – Koman Vladimir, Hajnal Tamás (Czvitkovics Péter, 71.), Dzsudzsák Balázs – Szabics Imre (Koltai Tamás, 84.), Németh Krisztián

I. félidő:
———-
40. perc: Dzsudzsák bal oldali szögletét a hosszú oldalon érkező Lipták lekezelte, majd nagy erővel kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

II. félidő:
———–
49. perc: Dzsudzsák tökéletesen adott be a bal oldalról, az ötösön érkező Szabics pedig a kapu bal oldalába fejelt (0-2).
83. perc: Koman vállalkozott lövésre 30 méterről, a labda irányt változtatott egy hazai védő kezén, így a másik irányba mozduló Simoncini mellett a hálóban kötött ki (0-3).

Hatalmas fölényben futballozott a magyar válogatott az első félidőben. A csatársornak rengeteg helyzete volt, ám Szabics és Németh mindent elpuskázott, volt, amikor ketten vezették a kapusra a labdát, ám ezt sem sikerült megoldaniuk.

A gólcsendet a 40. percben végül egy védő, Lipták törte meg, aki egy szöglet után bombázott a hazaiak kapujába.

A második játékrész gyors magyar góllal indult, a válogatottba öt év szünet után a luxemburgiak ellen, pénteken visszatért – és győztes gólt szerzett – Szabics fejelte a kapuba Dzsudzsák Balázs precíz beadását.

A folytatásban is növelhette volna előnyét Egervári Sándor csapata, de rengeteg helyzetet elpuskáztak a játékosok, a 83. percben azonban Koman Vladimir távoli próbálkozása egy vendég védő kezének segítségével a hálóban landolt, ezzel pedig kialakult a végeredmény.

A magyarok csak amiatt bánkódhatnak, hogy Juhász begyűjtötte a második sárga lapját, így a svédek elleni, szeptemberi selejtezőn nem léphet majd pályára.

Egervári Sándor szövetségi kapitány:
————————————
“Elégedett vagyok a csapat játékával, az ellenfélnek nem volt komoly lehetősége. Lényegesen több gólhelyzetet sikerült kialakítanunk, mint a Luxemburg elleni pénteki összecsapáson, de az utolsó passzokban sokszor hibáztunk. Természetesen a svédek más játékerőt képviselnek, de ellenük is reménykedem egy jó eredményben.”
A csoport állása:
1. Hollandia    6  6  –  – 21-5   18 pont
2. Svédország   6  5  –  1 20-6   15
3. Magyarország 7  4  –  3 18-13  12
4. Finnország   6  2  –  4 11-11   6
5. Moldova      6  2  –  4  7- 9   6
6. San Marino   7  –  –  7  0-33   0

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.