Füstöléssel keresik Budaörsön a szabálytalan csatorna-bekötéseket

Hamarosan ún. füstöléssel vizsgálják át a város szennyvízcsatorna-hálózatát. A szabálytalanságokat szeretnék kiszűrni. A Törsvíz Kft. a következő tájékoztatót tette közzé a város honlapján:

TISZTELT BUDAÖRSI LAKOSOK!

Városunkban nagyobb csapadék esetén több helyen kiönt a csatornahálózat. Ennek egyik oka, hogy csapadékvíz jut a szennyvízcsatornába, melyet kizárólag szennyvíz elvezetésére terveztek és építettek.

Közös érdekünk, hogy a kiöntések és az általuk okozott kellemetlenségek megszűnjenek. Ehhez fel kell deríteni azokat a pontokat, ahol a csapadékvíz bejuthat a szennyvízcsatornába.

A felderítést városunk területén a helyi szolgáltató (TÖRSVÍZ Kft.) és megbízásából, a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. folytatja, végzi el közösen a közeljövőben. A jelenlegi vizsgálat elsődleges célja a szennyvízcsatornába történő, szabálytalan csapadékvíz bevezetések felkutatása, valamint a szennyvízcsatorna és a csapadékvíz csatorna esetleges közterületi kapcsolatainak felderítése.

A város számos pontján jól látható füstöt vezetnek be közterületen a szennyvízcsatornába. Amennyiben a füst nem a szennyvízcsatornához szervesen tartozó helyen jelenik meg, hanem például a csapadékvíz elvezető rendszeren, garázs összefolyón vagy ereszcsatornán jut a szabadba, ott feltételezhető, hogy a csapadékvíz elvezető rendszer összeköttetésben áll a szennyvízcsatornával.

Hasonlóképpen gondot jelentenek a szennyvízelvezető rendszerbe bejuttatott talajvizek.

Ezeket a szabálytalan bevezetéseket meg kell szüntetni.

A felderítéshez alkalmazott füst egészségre ártalmatlan, koncerteken, színházi előadásokon, discókban széleskörűen alkalmazzák.

A szabványoknak megfelelően kivitelezett szennyvízvezetékkel ellátott lakásokban az ellenőrzés során használt füst nem jelenhet meg.

Amennyiben a lakásban megjelenik a füst, javasolt a bűzzárakat ellenőrizni.

A felderítés során a közterületről fényképeket készítenek a TÖRSVÍZ Kft. és az FCSM Zrt. munkatársai.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a szennyvízcsatornába történő csapadékvíz bevezetést kormányrendelet tiltja. A tiltás ellenére történő bevezetés egyrészt jogszabályellenes, másrészt rontja más lakosok életminőségét.

Kérjük és köszönjük segítségüket a szabálytalanságok felszámolása érdekében.

TÖRSVÍZ Kft.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.