Magyar Állatvédelmi és Állatjóléti Társaság alakult

Neves szakértőkből álló elnökség vezetésével megalakult a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság (MÁÁT) szerdán Budapesten.

Az egyesület célja az állatvédelemmel foglalkozó hazai kutatások segítése, az eredmények széles körű ismertetése, oktatási anyagok összeállítása és elérhetővé tétele, tudományos rendezvények szervezése és a szakmai ismeretterjesztés – közölte a szervezet az MTI-vel.

Végh Ákos állatorvos, a MÁÁT elnöke szerint Magyarországon nagy szükség van egy olyan civil szervezetre, amely szakmai és tudományos módszerek segítségével keresi a választ a társadalom által a legtöbbször érzelmi alapon feltett állatvédelmi kérdésekre.

A szakember kiemelte: számos kutatás foglalkozik állatvédelmi kérdésekkel – ilyen a vágóállatok szállítása, a kóbor kutyák, a kísérleti és az állatkerti állatok sorsa -, de ezeknek a kutatásoknak az eredményéről, és a mindezek nyomán tett szakmai erőfeszítésekről a társadalom nem értesül. A társaság ezt az űrt hivatott betölteni – tette hozzá.

A társaság fontos feladatának tekinti mindezeken felül, hogy szakmai állásfoglalásokat dolgozzon ki a társadalom érdeklődését kiváltó állatvédelmi kérdésekben, illetve konkrét – legfőképpen az állatkínzást érintő – esetek kapcsán.

Az egyesület alelnöke Fodor Kinga egyetemi adjunktus, az állatvédelem tantárgy felelőse a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán, a titkár Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő. Az elnökség tagja többek közt Papp Endre, a nyíregyházi állatkert igazgatóhelyettese és állatorvosa, Plachy Melinda, a fővárosi és Pest megyei kormányhivatal állatvédelmi felügyelője, valamint Tőzsér János egyetemi tanár, a Szent István Egyetem Állattenyésztés-tudományi Intézetének igazgatója – áll a közleményben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.