Dave és Barack, a két felszolgáló

Felszolgálóként is bemutatkozott szerdán az amerikai elnök és a brit kormányfő.

Barack Obama, aki II. Erzsébet királynő vendégeként tartózkodik Londonban, szerdán grillpartin vett részt a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal kertjében. A rendezvényen a brit és az amerikai hadsereg veteránjai voltak a vendégek, a sütés-főzés és a felszolgálás pedig Obama és a brit miniszterelnök, David Cameron, valamint hitveseik, Michelle Obama és Samantha Cameron feladata volt.

A szakmai felügyeletet természetesen a készenlétben álló profi szakácsok és felszolgálók látták el, ám egy időre – a kétoldalú politikai tárgyalások után és a közös sajtótájékoztató előtt – Obama és Cameron is beállt a sütőalkalmatosságok és melegítőedények mögé, szorgalmasan rakosgatva az ínyencségeket a sorban állók tányérjára.

A partira meghívott amerikai hadiveteránok így elmondhatják, hogy legfőbb főparancsnokuk, vagyis az amerikai elnök szolgálta ki őket. A rendezvényre hivatalos brit veteránok nem részesültek hasonló kiváltságban, mivel az ő főparancsnokuk nem David Cameron miniszterelnök, hanem a 85 esztendős II. Erzsébet királynő – akitől természetesen senki nem várta el, hogy Obamához és Cameronhoz hasonlóan feltűrt ingujjal, füstölő-gőzölgő edényekből szolgáljon fel különféle sülteket.

A Downing Street-i barbecue-parti menüsorán szabadtéren sütött marhaburger, brit virsliféleségek, báránysült és különböző saláták szerepeltek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.