Júniustól éjszaka is látogatható a Vidámpark

Júniustól szeptember végéig éjszaka is látogatható lesz a Budapesti Vidámpark.

Júniusban, júliusban és augusz­tusban pén­te­ken és szom­ba­ton, szeptembertől pedig szom­ba­ton haj­nali fél 2-ig várja az érdeklődőket az intézmény

A Vidámpark nem zár be, nem szüntethetik meg, mert igény van rá – hangsúlyozta Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön, a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón a Vidámparkban. Mint mondta, az intézmény nehéz pénzügyi helyzetben van, a főváros tervei szerint egyelőre a jelenlegi helyén üzemel, de tervek készülnek arra, hogy a ciklus végéig új területre költözzön. A Vidámpark jelenlegi helyén az állatkert terjeszkedhetne

A park májusban is különböző kedvezményeket nyújt a látogatóknak, akik a többi között 16-tól 17 óráig az alapjegyárakból 40 százalék kedvezményt kapnak a hónap végéig, hétfőtől csütörtökig.

A parkban a bátrabbak kipróbálhatják a Sky Flyer vagy a Spinning Coaster nevű játékokat, a “Túlvilág Kapuját” vagy az anyósreptetőt, míg a kisebbeket a barlangvasút, a Dzsungel mesepark, bohócos körforgó, csodabringa és gyermekautó is szórakoztatja. Nem maradhat el a hullámvasút, a dodgem, a panorámakerék, az elvarázsolt kastély és hordó sem, de hajóhinta, mászóvár, tűzoltójáték, vízi dodgem, gokart és lézercéllövölde is színesíti a kínálatot.

A mai Vidámpark története 1950 tavaszáig nyúlik vissza: május 22-én új formában nyitott a park, amelyhez az Angol Park kerítésének lebontásával hozzácsatolták a Vurstlit is. Már 1956-ban 65 attrakció üzemelt, az 1970-es esztendőben 5 külföldről hozott vendégjáték is fogadta a látogatókat. A 80-as években megtörtént a Hullámvasút szerkezetének felújítása, elkészült a Viharvasút sci-fi változata, új pályát kapott a Kanyargó és elkészültek a tervek az Elvarázsolt Kastély újjáépítéséről.

A 90-es években új berendezések kerültek a parkba, a többi között az óriáscsúszda vagy a Break Dance, 2000 tavaszán a Looping Star nevű hullámvasutat húsz kamion szállította a Vidámparkba. A fémvázas, átforduló hullámvasút időnként 75 kilométeres sebességgel száguld, 24,5 méteres a legnagyobb hurok a pályáján, amelyben egy pillanatig fejjel lefelé utaznak a látogatók. A Gólkirály és a Fényvadász játékokat 2004-ben adták át.

A Budapesti Vidámpark 2005-ben rangos nemzetközi szakmai elismerésben, a Golden Pony díjban részesült.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.