Elkészült a Budakeszit a fővárossal összekötő kerékpárút budaörsi szakasza

Elkészült az a több mint négy kilométeres kerékpárútszakasz, amely Budaörsön át köti majd össze a fővárost és Budakeszit. A projektre 67,7 millió forintos uniós támogatást nyert az önkormányzat – közölte Budaörs polgármesteri hivatalának szóvivője szerdán az MTI-vel.

Nagy Ildikó Emese elmondta, hogy a 157,5 millió forintba kerülő, 4,2 kilométer hosszú kerékpárút Budapest XI. kerülete és Budakeszi között teremt majd összeköttetést.

A szóvivő tájékoztatása szerint a budaörsiek bekapcsolódtak a Bicy nemzetközi kerékpárút-tervezési projektbe is, amelynek köszönhetően a későbbiekben további utak, kerékpártárolók létesülnek.

A helyi önkormányzat lakossági felmérést végzett a biciklis szokásokról, és szakértői elemzést készíttetett a fejlesztés irányairól – magyarázta Nagy Ildikó Emese. Egyebek mellett kiderült, hogy jelenleg 600-700 helyi lakos használja rendszeresen a kerékpárutakat. A városban az útépítéseknél egy ideje követelmény a párhuzamos kerékpársáv létesítése, és a főutcai “csillapított” forgalom is kedvez a bicikliseknek.

Az önkormányzati stratégia – amelyben a Duna-Ipoly Nemzeti Park kerékpáros úti céllá tétele is szerepel – egyik kritikus pontja, hogy a sétáló- és kerékpárutak nem keresztezhetik a közelben futó autópályákat, ezért egy alagút építése lenne célszerű – tájékoztatott a szóvivő.

A budaörsi kerékpárútszakaszt pénteken avatják fel, majd biciklis felvonulás indul a városháza elől.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.