Európa-bélyeg szavazás: Legyen negyedszerre is magyar a legszebb bélyeg! (link)

Legyen negyedszerre is magyar a legszebb bélyeg! – áll a Magyar Posta közleményében, amely szerint idén augusztus 7-ig szavazhatnak az érdeklődők Európa legszebbjére.

A bélyegre a www.posteurop.org/europa2011 linken voksolhat a közönség – közölte a Magyar Posta Zrt. hétfőn.

Az idei Európa-bélyeget – melyet Steven Lovy művészfotóinak felhasználásával Benedek Imre grafikusművész tervezett – május 6-án bocsátotta forgalomba a Magyar Posta. A 4 bélyegből álló kisív kétféle bélyegképet tartalmaz: az egyiken nyárvégi párás őrségi erdőrészlet, előtérben színpompás réttel, a másik bélyegképen a Visegrádi-hegység ködös téli hegyvonulatai fedezhetők fel. A keretrajzot egy fa lombkoronája, az alnyomatot a falevél erezete díszíti.

Az európai postákat tömörítő PostEurop minden évben közös bélyegkibocsátásra szólítja fel tagjait. Az Európa-bélyeg idei témája az Erdők Nemzetközi Éve alkalmából a természet, az erdő.

Az Európa legszebb bélyege címet 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is a Magyar Posta bélyegújdonsága nyerte el, az idei győztest Törökországban, a PostEurop rendkívüli plenáris ülésén jelentik be októberben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.