Bin Laden meg akarta öletni Barack Obamát

Oszama bin Laden meg akarta gyilkoltatni Barack Obama amerikai elnököt – jelentette pénteken amerikai hivatalos forrásokra hivatkozva az ABC News.

Az elnök elleni merénylet szándékáról az amerikai biztonsági szolgálatok abból az egymillió oldalnyi adatból értesültek, amit különböző elektronikus hordozókon a lelőtt terroristavezér abbotábádi rejtekhelyén zsákmányoltak a bin Ladent megölő kommandósok. Az információkból az ABC News forrásai szerint az amerikaiak 10 nap alatt többet tudtak meg az al-Kaidáról, mint az elmúlt 10 év alatt.

Az amerikai televíziót tájékoztató források szerint bin Laden a kézírásos feljegyzései arra szólította fel híveit, hogy gyilkolják meg Obamát és hogy zavarják meg a 2012-es elnökválasztást. A bin Ladenről a rejtekhelyén készült videofelvételek tanúsága szerint a terroristavezér mindig gyorsan csatornát váltott, amikor Obama jelent meg a képernyőn.

Barack Obama egy miami tévécsatornának kijelentette, hogy az amerikai biztonsági szervek komolyan veszik azokat a fenyegetéseket, amelyeket az al-Kaida terrorszervezet Kelet-Afrikában aktív, Sabaab nevű csoportja intézett a Kenyában élő (mostoha) nagyanyja, Sarah Obama ellen.

Maga a 88 éves hölgy, aki Kogelo kenyai faluban él, nemrégiben az ABC-nek úgy nyilatkozott, hogy az élete egyáltalán nem változott meg bin Laden likvidálása után, és a mozgásában sem korlátozták. Kenyai rendőrségi források szerint ugyanakkor Sarah Obama házát a Sabaab fenyegetése miatt folyamatos és megerősített megfigyelés alatt tartják.

A Sabaab egyik vezetője, a 27 éves, Alabamában született Omar Hammami (akit a szervezeten belül Abu Manszúr al-Amrikinek szólítanak), a héten közzétett üzenetében megfenyegette az amerikai elnököt. “Ma emlékeztetjük Obamát és a többi haverját, hogy rossz háborúba kezdtek” – mondta Hammami.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.