Az MSZP új megbízást ad Budai Gyulának

Török Zsolt, az MSZP szóvivője arra kéri Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost, vizsgálja ki, hogy a kormány miért vett fel csaknem 8 százalékos kamattal harminc évre egymilliárd dolláros hitelt.

Az ellenzéki párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az elmúlt napokban 7,625 százalékos kamat mellett egymilliárd dollárnyi államkötvényt bocsátottak ki, noha 3-5 százalékos kamat mellett lehetne pénzhez jutni. Egyszázalékos kamatnövekmény évente csaknem évente csaknem 2 milliárd forint többletet jelent – jegyezte meg. “Ez azt jelenti, hogy vagy nem bíznak a kormányban, vagy valakinek érdekében állt drágábban jegyeztetni a magyar államkötvényeket” – fogalmazott a szocialista politikus.

Török Zsolt szerint, ha a befektetők nem bíznak a kormányban, akkor “bátorságpolitikát” kellene folytatni. “Ha szándékosan magas áron jutnak forráshoz, akkor Budai Gyulának ezt ki kell vizsgálnia, majd erről az Országgyűlésnek is be kellene számolnia” – tette hozzá.

Az MSZP szóvivője azt mondta, hogy az Orbán-Matolcsy páros gazdaságpolitikája 500 milliárdos lyukat ütött a költségvetésen, amit a dolgozó emberekkel fizettetnek meg, “einstandolták” a nyugdíj-megtakarításokat, a nyugdíjemelés felét pedig “ellopták”. Az aktív korúak után a gyermekekkel szemben is fellépnek, mert ezt a 30 éves hitelt még a ma született gyerekek is fizetni fogják adó formájában – mondta a szocialista politikus.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.