Ackermann: Németországban nem félnek a magyar munkavállalóktól

Jens Ackermann (FDP), a Bundestag Német-Magyar Baráti Csoportjának elnöke budapesti tárgyalásait pénteken összegző sajtótájékoztatóján elmondta, a magyar kormány megerősítette, hogy a külföldi cégeket sújtó különadó 2013 után megszűnik.

A liberális politikus szerint Németországban nem félnek attól, hogy a munkaerőpiacukat elárasztják az új EU tagállamokból érkező munkavállalók. A német parlament, a Bundestag delegációja a héten tárgyalásokat folytatott többek közt Martonyi János külügyminiszterrel, Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, a magyar parlamenti pártok képviselőivel, civil szervezetekkel és magyarországi német kisebbségi vezetőkkel.

A nemrégiben elfogadott alaptörvényről – Ackermann szavai szerint – “egyenrangú félként, nem tanítómesterként” tettek fel kérdéseket.

Firtatták például, hogy “miként vonták be az előkészületekbe az embereket, miért nem vettek részt benne az ellenzéki pártok, és miért emelték olyan magasra a küszöböt a jövőbeni kormányok számára”, amelyeknek valószínűleg nem lesz kétharmados többségük a módosításhoz.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.