Mesterházy Attila nem tudott Gyurcsány pártalapítási terveiről

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke csak a sajtóból értesült arról, hogy Gyurcsány Ferenc új pártot alapítana, ha elmarad az MSZP átalakítása az általa kívánt irányba; a pártelnök erről tatabányai sajtótájékoztatóján beszélt szombaton.

“Véleményem van, de az országban vannak fontosabb dolgok, minthogy erről vitatkozzunk” – tette hozzá a politikus, majd leszögezte, hogy nem a sajtóban fog üzenni ebben az ügyben, de kijelentette azt is, rendszeresen beszél Gyurcsány Ferenccel. Mesterházy Attila Tatabányán a „Baloldali Edzőtábor” nevű rendezvényen vett részt, ahol aktivistáknak tartottak előadásokat és felkészítő foglalkozást – tájékoztatta az MTI-t Lukács Zoltán, a párt megyei elnöke.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pénteken közölte, hogy új politikai mozgalmat alapíthat, ha kudarcot vall az MSZP átalakítására tett “utolsó erőfeszítés” – jelentette a Bloomberg hírügynökség. A Bloomberg honlapján megjelent tudósítás szerint a volt kormányfő, egykori MSZP-elnök Budapesten külföldi újságíróknak nyilatkozva beszélt erről.

Gyurcsány Ferenc, aki jelenleg szocialista parlamenti képviselő, a hírügynökség jelentése szerint elmondta, hogy 2012 közepe és vége között értékeli majd pártja átalakításának sikerét, és ha nem tartja sikeresnek, a “zöldmezős politikai beruházás” választási lehetőség lesz számára.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.