Bloomberg: Gyurcsány új pártot alapíthat, ha elmarad az MSZP átalakítása

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök közölte, hogy új politikai mozgalmat alapíthat, ha kudarcot vall a Magyar Szocialista Párt tavalyi választási vereségét követően a párt átalakítására tett “utolsó erőfeszítés” – jelentette a Bloomberg hírügynökség.

A Bloomberg honlapján megjelent tudósítás szerint a volt kormányfő, egykori MSZP-elnök Budapesten (külföldi) újságíróknak nyilatkozva beszélt erről. Gyurcsány Ferenc, aki jelenleg szocialista parlamenti képviselő, a hírügynökség jelentése szerint elmondta, hogy 2012 közepe és vége között értékeli majd pártja átalakításának sikerét. Amennyiben nem tartja sikeresnek, a “zöldmezős politikai beruházás” választási lehetőség (lesz számára) – tette hozzá.

Az AFP francia hírügynökség beszámolójában azt emelte ki, hogy Gyurcsány Ferenc – akinek a hírügynökség szerint valószínűleg az igazságszolgáltatás előtt kell magyarázatot adnia hatalmi visszaéléssel kapcsolatos vádakra – politikai összeesküvés áldozatának tartja magát. “Politikai vetélytársaim állnak e jogi és politikai támadás mögött” – idézte az AFP a volt kormányfőt, aki egyetlen olyan “elemet” sem lát, amely miatt rossz lehetne a lelkiismerete.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte, nincsenek “kézzelfogható bizonyítékok” ellene és kollégái ellen, s közölte, hogy kész lesz “küzdeni az igazságért”.

Az AFP ennek kapcsán röviden ismertette a sukorói beruházás ügyét, s emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc többször jelezte, meggyőződése, hogy Orbán Viktor börtönben szeretné látni őt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.