Hoffmann Rózsa szerint a Corvinusra szükség van, és meg is fog maradni

A Budapesti Corvinus Egyetemre szükség van, és meg is fog maradni – jelentette ki az oktatási államtitkár a TV2 Mokka című műsorában pénteken. Hoffmann Rózsa azt mondta, “teljes félreértése” volt a szándékuknak az a megjelent sok hír, amelyek szerint a Corvinust be fogják zárni. Ilyen rossz ötlete nem születhet senkinek, aki az oktatással foglalkozik – tette hozzá.

Szó sincs arról, hogy a Corvinust, vagy bármilyen egyetemet, mint egyetemet be akarnának zárni, vizsgálják a racionálisabb szerkezet kialakításának lehetőségeit – tette hozzá, és egyben nevetséges ötletnek nevezte a Corvinus bezárását, amitől, mint mondta, nem kell tartani.

Jelezte: az intézmény vezetőjével a jövő héten találkozik.

Arra a kérdésre, hogy milyen formában működik majd tovább az egyetem, azt mondta: ez elválik majd, folynak a konzultációk. Megnézik, van-e értelme egyáltalán egy új egyetemi struktúra kialakításának. Nincs eldöntve semmi – hangsúlyozta, hozzátéve, az új egyetemi struktúrával kapcsolatos kérdésekre néhány hét múlva tud válaszolni, de az is lehet, hogy a végső válasz csak a törvénnyel születik meg.

Hoffmann Rózsa ugyanakkor azt is mondta, hogy jelenleg 201 helyszínen mintegy 160 karon folyik képzés 29 állami intézményben, ez egy 10 milliós országban soknak tűnik.

A felsőoktatási intézményrendszer átalakításáról az origo.hu írt szerdán, arra hivatkozva, hogy birtokába került egy erről szóló koncepció. E szerint a mostani 29 állami fenntartású felsőoktatási intézmény helyett mindössze 16 maradna (12 egyetem és 4 főiskola). A hírportál úgy tudja, az oktatási államtitkár a múlt héten egyeztetésre hívta a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Pannon Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Semmelweis Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a gödöllői Szent István Egyetem vezetőjét. A 12. egyetem a még nem létező Nemzeti Közszolgálati Egyetem lenne. Az egyeztetésre nem kapott meghívást a Corvinus rektora, s ezután látott napvilágot a hír, hogy bezárják az intézményt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.