Elégettek egy izraeli zászlót a rendvédelmi dolgozók tüntetésén

Elégettek egy izraeli zászlót a rendvédelmi dolgozók pénteki tüntetésén, a fővárosi Kossuth Lajos téren felépített színpadon pedig egy lécekből ácsolt akasztófát helyeztek el, annak köteléről egy csokor szegfű és egy zacskó narancs lógott – jelentették az MTI tudósítói a demonstráció helyszíneiről.

Az áprilisban megkezdett figyelemfelkeltő demonstráción a szakszervezetek kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követelnek, és azt szeretnék elérni, hogy a hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba. A rendvédelmi dolgozók jobb munkakörülmények kialakítását sürgetik, továbbá azt kérik, hogy korszerű védő- és munkaeszközöket kapjanak.

A demonstráció résztvevői Kossuth Lajos szobra előtt gyülekeztek már péntek reggel 10 óra óta; a folyamatosan duzzadó tömeg estére már pár ezer főt számlált. A demonstrálók a különböző szakszervezetek logóival ellátott formaruhákban jelentek meg, de például a tűzoltók – néhány kivételtől eltekintve – teljes bevetési ruhában voltak. A szakszervezeti és a nemzetiszínű zászlók mellett sok fekete lobogót lehetett látni a tüntetésen.

A tüntetők délután elhagyták a Kossuth teret és sípolva, kürtölve, dudálva az Akadémia utcán a Belügyminisztérium elé vonultak. A vonulás alatt és a minisztérium előtt több füstbombát is eldobtak; az Akadémia utcában hamarosan semmit sem lehetett látni. A Belügyminisztérium előtt néhány percre felsorakozott a párezres tömeg – többen azt skandálták: “gyertek ki, gyertek ki!” – majd lassan továbbindultak a József Attila utca és a József nádor tér felé.

A téren, József nádor szobránál, a Nemzetgazdasági Minisztériumnál elégettek egy izraeli zászlót.

A rendezvény – komoly rendőri biztosítás mellett – békésen zajlik.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.