Oszama bin Laden egy repülőgép-hordozón kapott végtisztességet, a DNS-vizsgálat “nagyon biztos egyezést” mutatott ki

Az amerikai erők muszlim szertartás szerint, egy repülőgép-hordozó fedélzetén, az Arab-tengeren adták meg a végtisztességet Oszama bin Ladennek – közölte hétfőn Washingtonban egy névtelenül nyilatkozó amerikai hivatalos forrás.

“Ma az elhunyt számára vallási szertartást tartottak a Carl-Vinson amerikai hadihajó fedélzetén. Ezt az iszlám hagyományok szerinti temetés követte. A halottat megfürdették és testét fehér szövetbe burkolták” – jelentette ki a tisztségviselő. “A testet egy súlyokkal megrakott zsákba helyezték. Egy katonatiszt előre megírt vallási beszédet mondott, amit arabra fordított az anyanyelvű tolmács. A beszéd elhangzása után a holttestet egy előre kikészített pallóra tették és arról a tengerbe bocsátották” – tette hozzá.

[pullquote]

A DNS-vizsgálat megerősítette az al-Kaida vezér személyazonosságát

Az első DNS-vizsgálatok “nagyon biztos egyezést” mutattak ki a pakisztáni Abbotábádban megölt személy és Oszama bin Laden, az al-Kaida vezére között – jelentette ki Washingtonban egy névtelenül nyilatkozó amerikai hivatalos személy. A vizsgálat az illetékes szerint “nagy valószínűséggel” – a forrás szerint 99 százalékos biztonsággal – megerősítette, hogy valóban bin Ladenről van szó. Mint mondta, a személyazonosságot azt megelőzően állapították meg, hogy a holttestet elsüllyesztették a tengerben. Médiaforrások már Barack Obamának az al-Kaida vezér megöléséről szóló hivatalos bejelentése előtt jelezték: az amerikai elnök aligha állna a világ közvéleménye elé kielégítő DNS-bizonyítékok nélkül.

[/pullquote]

Oszama bin Laden egy nő mögé próbált meg elbújni, hogy élő pajzsként használhassa, amikor amerikai kommandósok megtámadták a rejtekhelyét – jelentette ki hétfőn Washingtonban John Brennan, a Fehér Ház terrorelhárítási főnöke.

Brennan szerint a Fehér Ház még nem döntött arról, hogy a média rendelkezésére bocsátja-e az bin Laden holttestéről készült felvételeket.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.