A CIA szerint a terroristák bosszút fognak állni bin Laden haláláért

Terrorista csoportok “csaknem biztosan” megpróbálnak bosszút állni amiatt, hogy amerikai kommandósok megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezetőjét – jelentette ki hétfőn Washingtonban Leon Panetta, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója.

“A terroristák csaknem biztosan megpróbálnak majd bosszút állni érte és nekünk ébernek és határozottnak kell maradnunk, és azok is leszünk” – jelentette ki Leon Panetta. Oszama bin Ladent az amerikai tengerészgyalogság különleges egysége, a Navy SEALs kommandósai ölték meg, fejlövéssel – jelentette ki hétfőn Washingtonban egy névtelenséget kérő amerikai tisztségviselő.

“Még ha bin Laden halott is, az al-Kaida nem az. A terroristák csaknem biztosan megpróbálnak majd bosszút állni érte és nekünk ébernek és határozottnak kell maradnunk, és azok is leszünk” – hangsúlyozta Leon Panetta.

A CIA igazgatója szerint sikerült “borzasztó csapást” mérni az ellenségre, amit az “öröm pillanatának” és “történelmi győzelemnek” minősített. Rámutatott, hogy, hogy az elfoghatatlannak kikiáltott terroristát elfogták és megölték. “Nem lesz nyugtunk addig, amíg az utolsó terroristát is az igazságszolgáltatás elé nem állítjuk” – szögezte le Panetta, akit a múlt héten védelmi miniszterré nevezett ki az amerikai elnök. Új hivatalát a tervek szerint július elején veszi át.

Egy illetékes szerint a tengerészgyalogos kommandót a támadás éjszakáján valószínűleg a CIA parancsnoksága alá helyezték. Mint mondta, a Navy SEALs által végrehajtott akcióért a felelősséget Leon Panetta viselte.

A források szerint az amerikai kormány a rajtaütésről előzetesen senkit, így az iszlámábádi vezetést sem értesítette. Megerősítették, hogy Oszama bin Laden holttestét hullámsírba süllyesztették, hogy nyughelye ne válhasson zarándokhellyé.

Bin Laden “ellenállást tanúsított, ahogy azt előre feltételeztük” – jelentette ki az egyik amerikai hivatalos személy, aki ugyanakkor nem erősítette meg, hogy a kommandósok feladata elsősorban a terrorista vezér megsemmisítése, nem pedig elfogása volt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.