Mesterházy Attila: le kell váltani Orbán Viktor rendszerét

Mesterházy Attila szerint reménytelenség, kilátástalanság és kormányzóképtelenség jellemzi a kabinet majdnem egyéves tevékenységét. Az MSZP elnöke pártja városligeti majálisán arról is beszélt: a demokraták összefogásával le kell váltani “Orbán Viktor rendszerét”.

Mesterházy Attila kifejtette: a “fülkeforradalomnak” több millió vesztese és csak néhány tízezer nyertese van. Szólt arról, tudja, hogy az elmúlt évek hibái és tévedései miatt ma még sokan nem akarnak együttműködni a szocialistákkal, nekik azonban azt kell keresniük, mi a közös a demokratákban, akik szemben állnak a kormánnyal, és egyetértenek abban, hogy le kell váltani “Orbán Viktor rendszerét”.

“El fog jönni a nap, amikor Schmitt Pál, Orbán Viktor, Lázár János, Navracsics Tibor és a többiek a szégyentől és a megvetéstől sújtva fognak vereséget szenvedni a demokratikus többségtől” – jelentette ki a pártelnök.

 

Gyurcsány Ferenc: most kezdődik a harc

“No pasarán! Nem törnek át” – az ismert antifasiszta politikai szlogennel üzent Gyurcsány Ferenc az MSZP városligeti majálisán Orbán Viktornak. A szocialista politikus felidézte, hogy az új alkotmány elfogadtatása miatt a köztársaság elárulásával, a szabadság eltiprásával vádolta a miniszterelnököt. “Ma többet mondunk, azt mondjuk: No pasarán! Nem törnek át! Nem törik át a köztársaságpártiak erős hitét, politikai közösségét” – fogalmazott. Gyurcsány Ferenc hangoztatta: május elseje a küzdelem és a harc kezdetének napja, amikor “azt üzenjük a köztársaság ellenfeleinek, hogy szembetalálkoznak velünk, és mi a végén erősebbek leszünk”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.