A rejtélyes tonhalas rántotta-hatás! Exkluzív interjú Nagy Orsolya kardozóval, húszszoros magyar bajnokkal

A Budapesti Sport Egyesület legeredményesebb női kardforgatója, Nagy Orsolya exkluzív interjút adot a Budaörsi Infónak az állatvédelem apropóján.

Nagy Orsolya eddigi legjobb eredményei: egyéniben VB bronz 2009-ben, EB bronz 2001-ben, 2003-ban és 2007-ben, EB ezüst 2002.-ben, valamint húszszoros magyar bajnok; csapatban: EB és VB ezüst 2002-ben, VB bronz 2005-ben.
Kitartása és sportolói elhivatottsága mellett az állatokért tett önzetlen segítségnyújtása miatt is követendő példaképpé válhat a fiatal sportolók számára.

Az interjú a Pézsa Tibor Vívóakadémiának is otthont adó Budapest Sport Egyesületben készült, ahol az asszózás szünetében elevenítettük fel a márciusi Örökbefogadási Nap közös hétvégéjét.

Mi a véleményed az Állat és Természetvédők Budaörsi Egyesületének Örökbefogadási Napjáról?
– Kitűnő kezdeményezésnek tartom, mivel a hasonló programokkal, az idő kerekét visszaforgatva, újra közelebb kerülhet az ember legrégebbi házőrző társához. Az állatok iránti elkötelezettség pislákoló fénye, tovább él az emberek szívében! Az önkéntesek által szervezett hétvégi kutyasétáltatási programján nem tudtam eldönteni, hogy a kétlábúak vagy a négylábúak élvezték-e jobban az önfeledt kikapcsolódást.

Az örökbefogadó személyek listájára felkerül-e a neved a közeljövőben?
– Most minden energiámat arra összpontosítom, hogy kivívjam a kvalifikációs részvételt a 2012-es londoni olimpiára, ahol a legjobb nyolc közé szeretnék jutni. Ebben a helyzetben felelőtlen és önző cselekedet lenne tőlem, ha egy kutyát tartanék az otthonomban, mivel a hosszú egyedüllét lelki csorbát okozna mindkettőnk számára.

Mi a véleményed a Zen Media Studio által készített és premierben a Budaörsi Infó Online-on közzétett örökbefogadásra buzdító promóciós videóról?
– Bízom abban, hogy ahogyan a Szabadság vándorai dalszöveg életérzése útmutatásként szolgál polgártársainknak, úgy az állatok iránti segítségnyújtás pislákoló parazsa újra fellobban az emberek szívében.

Melyik érmedre vagy a legbüszkébb?
– A törökországi vívó-világbajnokságon megszerzett bronzérmemre vagyok a legbüszkébb.

Milyen fizikális edzésekkel készülsz fel a versenyeidre?
– Hetente kétszer reggel 7-re megyek a Marczibányi Sportcentrumba, ahol általános erőléti edzésen veszek részt. Felkészülésemet a dachsteini edzőtábor is segítette, ahol hegyi futással, valamint sífutással javítottam állóképességemet. Dr. Boros György vívóedzőm és Pézsa Tibor olimpiai bajnok elméleti és gyakorlati tanácsaikkal, tovább pallérozhatom meglévő vívótudásomat!

Úgy tudom, hogy míg Popeyt a spenót tette legyőzhetetlenné, te az asszóid előtt elfogyasztott tonhalas rántottától kapsz új erőre. Ez lenne a titkos fegyvere a kardforgató állatbarátnak?
– Nem szeretném vívóellenfeleim előtt felfedni aduász lapjaimat. Ezt a titkot megtartanám magamnak!

Köszönjük az interjút, sikeres felkészülést és “nyertes csatákat”! A tonhalas rántotta titkát megőrizzük!

(budaorsiinfo.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.