Új BKV-menetrendet vezetnek be májustól Budapesten

Új menetrend lép életbe vasárnaptól a fővárosban, a legfontosabb változás, hogy a 6-os villamosok a Nagykörúton szünet nélkül, éjjel-nappal közlekednek, felváltva a zsúfolt éjszakai buszjáratot.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint több buszjárat közlekedése megváltozik: gyorsabb utazást tesz lehetővé a 105-ös új útvonala, éjjel egyig meghosszabbított üzemidőben lehet busszal bejutni a a városközpontba a Liszt Ferenc repülőtérről, továbbá sűrűbben közlekedik több zsúfolt buszjárat.

Szombat estétől már nem indul útjára a 906-os éjszakai busz, helyette egész éjjel közlekedik a 6-os villamos – írták, hozzátéve: a villamos éjjel 15 percenként közlekedik. A Combino-villamosokra – az éjszakai buszokon megszokottak szerint – biztonsági őröket vezényel a BKV – közölték.

Mint a BKK kiemelte, a Liszt Ferenc repülőteret kiszolgáló 200E autóbusz üzemidejét meghosszabbítják, hogy a késő esti és éjjeli órákban érkező utolsó repülőgépekről is be lehessen jutni tömegközlekedéssel Budapest központjába.

Új menetrend lép életbe a ráckevei HÉV-en is, így a vonalközi átszállások száma csökken, és jelentősen javul a szolgáltatás színvonala – ígérték a közleményben. Megjegyezték: az utasok észrevételei alapján a 21:05-kor induló vonat a zsúfoltság csökkentéséért Dunaharaszti helyett Tökölig közlekedik.

A 13-as és 113-as autóbuszcsalád járatain is új menetrendet vezetnek be, amely összehangolja a járatokat az agglomerációban a Volánbusz, míg a Camponánál (Budatétény vasútállomásnál) a MÁV-Start vonataival.

A BKK hangsúlyozta: jelentősen sűrítik Budapest “legzsúfoltabb és egyik legsűrűbb” buszjáratát, az Újpalotát a Rákóczi úton át Dél-Budával összekötő 173E járatot.

Új menetrend lép életbe a Ferenc körúttól Pesterzsébetre közlekedő 51-es (korábbi számán 21-es) villamoson is, a vonalon megjelennek a kevésbé zajos és fűtött, nemrég használtan beszerzett hannoveri villamosok, továbbá új megállóhely létesül a vonalon – olvasható a közleményben.

A BKK kitért arra is, hogy a zsúfoltság miatt sűrűbben közlekednek Dél-Pest fontos autóbuszjáratai: az Alacskai úti lakótelepről induló 254E (a reggeli csúcsidőben), illetve a Pesterzsébetet a Blaha Lujza térrel összekötő 99-es autóbusz (hétvégenként).

Módosul a Deák Ferenc tér környékén a 105-ös busz útvonala: a Gyöngyösi utca felé haladva nem kerüli meg az Erzsébet teret – írták, hozzáfűzve: így a járatot leginkább használó, az Andrássy út felé a téren átutazó utasok utazásonként négy-öt percet takaríthatnak meg.

Új közlekedési rend lép életbe a 28-as és 37-es villamosok vonalán is: az utasok észrevételei alapján javítják a Kozma utcai Izraelita temető megközelíthetőségét, így a nyitvatartási időhöz igazítva érik el a járatok a temetőt, amely az eddigi 37-es helyett ezután a 28-as villamosokkal lesz megközelíthető – hívták fel a figyelmet.

Megjegyezték: a Moholy-Nagy Egyetem észrevétele alapján kiterjesztik a Zugligeti utat kiszolgáló 222-es autóbusz üzemidejét.

Átalakul továbbá a 25-ös és 225-ös buszcsalád közlekedési rendje is: a kevéssé kihasznált 225-ös autóbusz csúcsidőn kívül nem közlekedik, viszont a 25-ös autóbuszjáratot a kora esti időszakban a zsúfoltságára tekintettel sűrítik – tájékoztatott a BKK.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.