Tóásó-ügy: nem fogadta el a főügyész a nyomozást irányító ügyész lemondását

A bolíviai főügyész nem fogadta el az úgynevezett terrorista ügy kivizsgálását vezető ügyésznek a kiválását az eljárásból, és utasította, hogy folytassa a feladat ellátását.

“Amíg Marcelo Soza a minisztérium alkalmazottja… nem a saját akaratának, hanem a törvénynek van alárendelve” – jelentette ki Mario Uribe újságírók előtt kedden, és hozzátette, hogy az ügyész a főügyészség “teljes bizalmát élvezi”. Soza helyi idő szerint hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy meg akar válni az ügytől, aminek az az előzménye, hogy a bíróság perre vitelre alkalmatlannak minősítette az ő irányítása alatt összegyűjtött bizonyítékokat.

Soza nem erre, hanem arra hivatkozott, hogy a vádlottak és védőik, továbbá egyes politikusok és tömegtájékoztatási eszközök részéről kezdettől fogva fenyegetéseknek és rágalmazásoknak volt kitéve nemcsak ő, de a családja is. Uribe elutasította ezt az indokot, mondván, hogy “az ilyesmi nem először történik… az ügyészek ki vannak téve a különféle nyomásoknak”.

Az államellenes összeesküvéssel és terrorizmussal gyanúsított vádlottak között van a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd is.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.