TOSZKÁN KÖRÚT

TOSZKÁN KÖRÚT EGY KIS UMBRIAI KITEKINTÉSSEL
2011.06.18-06.24.
7 NAP/6 ÉJSZAKA FÉLPANZIÓVAL

Árak:

Ft/fő/6 éj
félpanzió
2 ágyas szoba
06.18 – 06.24
104 900,-

Utazás:

modern autóbusszal

Szállás:

Toszkána Hotel***

Tovább az Autoclub Travel oldalára »

PROGRAM:

1. nap: indulás Budapestről a kora reggeli órákban, rövid megállókkal érkezés az első szálláshelyre Firenze környékére. Vacsora a szálloda éttermében.
2. nap: egész napos városnézés Firenzében. Városlátogatásunk során megtekintjük a Dóm teret (Keresztelőkápolna, Firenzei dóm, Harangtorony), Piazza della Signoria -t, átmegyünk a Ponte Vecchio – n, Pitti Palotát, az Accademiát (ahol megtekinthetjük a Dávid-szobrot) és a Medici kápolnát. Este visszautazás a szállodába, vacsora a szálloda éttermében.
3. nap: reggeli után indulunk a toszkán világ felfedezésére. Első állomásunk egy nagyon hangulatos kisebb városka Lucca. Lucca belvárosát középkori hangulat szövi át, számos torony és templom teszi még varázslatosabbá a várost. A városnézés után az utazás folytatódik a toszkán tengerpart egyik legelőkelőbb és legnagyobb fürdő városába Viareggioba. Viareggio a mai napig számos rendezvénynek ad helyet, többek között a híres Viareggio-i Karneválnak. Következő megállónk Olaszország egyik legrégebbi városánál lesz, Pisában mely a Ferdetorony miatt lett világhírű. A főbb látnivalók megtekintése után visszaindulunk szálláshelyünkre, vacsora a szállodában.
4. nap: reggeli után indulunk a Tornyok városába, San Gimignanoba. A város híres boráról, a Vernaccia di San Gimignanoról és a természeti katasztrófákat túlélt lakótornyairól. Továbbutazva a következő megálló Volterrában lesz, mely etruszk múlttal is rendelkező több ezer éves kis város. Volterrát elhagyva továbbutazunk Certaldoba. Certaldo hangulatos kis toszkán város, mely Boccaccionak adott otthont.
5. nap: reggeli után indulunk Sienába, mely a Európa egyik legnagyszerűbb gótikus városa. Siena egyik jelképévé katedrálisa a Santa Maria Assunta vált, mely a mai napig megőrizte a középkori formákat fekete-fehér csíkozású márványburkolatával együtt. Ezen a napon ellátogatunk Arezzoba is, amely a toszkán világ egy igazi kis gyöngyszeme. Esti órákban érkezés a következő szálláshelyünkre Trasimeno/Assisi környékére, vacsora a szállodában.
6. nap: reggeli után rövid városnézés Assisi Szent Ferenc városában, Assisiben. A város a Világörökség részét képezi a Szent Ferenc Bazilikával együtt. Az utazást folytatva a következő megálló Gubbio városában lesz, amely a Monte Calvo lábánál, egy gyönyörű völgyben fekszik. Dómja a XIII. századból való, mely több értékes festményt tartalmaz. Este érkezés az utolsó szálláshelyre Imola környékére. Vacsora a szállodában.
7. nap: reggeli után indulás hazafelé, érkezés Budapestre az esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: 6 éjszaka szállást a program szerint megadott 3 csillagos szállodák zu/WC-vel felszerelt szobáiban, utazást modern autóbusszal, 6 X reggelit, 6 X vacsorát, magyarnyelvű csoportkísérést végig az út folyamán, sztornó biztosítást.
A részvételi díj nem tartalmazza: tömegközlekedési jegyeket (Fiesole – Firenze buszjegy kb. 4 Euro), belépőket (kb. 40 Euro), betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Részvételi díj: 104 900 Ft

Egyágyas felár: 30 900Ft
Jelentkezési határidő: 2011.05.22.
Az út minimum 35 fő jelentkezése esetén indul.

[Nincs ilyen galéria]

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.