A Galliano divatház kirúgta Gallianót

Nem dolgozhat a jövőben a róla elnevezett márkán sem John Galliano, a Dior divatház antiszemita kijelentései miatt nemrég elbocsátott divattervezője. John Galliano – szintén a Dior vezetése alatt álló – vállalkozásának vezetői úgy döntöttek, megválnak a divattervezőtől – közölte a Women’s Wear Daily című portál.

A márka jövője egyelőre bizonytalan. Galliano kirúgását egy a Dior számára kellemetlen médiahír elterjedése előzte meg: a Le Figaro című francia lap ugyanis nyilvánosságra hozta, hogy a Galliano kreációk a negatív hírek ellenére rendkívül sikeresek. A márka forgalma az elmúlt hónapban az előző év azonos időszakához képest erőteljesen megnövekedett.

Galliano ellen március elején indult rendőrségi vizsgálat egy pár panasza nyomán, akik szerint a gibraltári születésű tervező heves vitában fajgyűlölő és antiszemita kijelentéseket tett rájuk.

Egy amatőr videó is felkerült az internetre, amelyen Galliano Hitlert élteti. Ennek nyomán a Dior divatház azonnali hatállyal megvált tőle.

Az 50 esztendős brit divattervező később bocsánatot kért állítólagos antiszemita kirohanásáért, ugyanakkor tagadta az ellene felhozott vádakat, és hangsúlyozta, hogy együttműködik a rendőrséggel az ellene indult vizsgálatban.

Franciaországban szigorúan büntetik az antiszemita megjegyzéseket, és akár féléves börtönbüntetést is kiszabhatnak az ilyen esetekben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.