Egy magyar vadászpilóta ufót üldözött ’56-ban

„Megerősítette az FBI a földönkívüliek létezését”- ilyen és ehhez hasonló címekkel jelentek meg a napokban szenzációsnak szánt cikkek világszerte, a Sun és a Daily Telegraph írásai nyomán.

Hraskó Gábor nem érti, hogy mire jók az ufókról szóló elméletek, hiszen nem épülnek rájuk például kutatási programok. Csak érdekes cikkeket lehet írni róluk. De még ma sincs kézzel fogható bizonyítékunk a földön kívüliek létezéséről.

A Magyar Ufókutatási Központ vezetője, Kriston Endre azt mondja, tíz éve az FBI 1600 oldalnyi dokumentumot hozott nyilvánosságra az ufókkal kapcsolatban, és vannak olyanok, amelyek azt bizonyítják, hogy félre kellett vezetni az amerikai sajtót. Szerinte az 1950-es dokumentumban benne van, hogy az ufók földön kívüli lények, és az is, hogy ezekben a járművekben földön kívüli lényeket találtak. Kriston Endre biztos abban, hogy az ufók a „társadalmi kultúránk részét képezik”, azt mondja, az ufók létezése tény kérdése, hiszen különben miről írt az FBI 1600 oldalt. A legnagyobb kérdésnek azt tartja, hogy az ufók valóban földön kívüli eredetűek-e, vagy léteznek-e még általunk nem ismert természeti jelenségek, esetleg kormányszintű összeesküvés, kísérlet áldozatai vagyunk-e.

Ufót üldözött 1956-ban egy magyar vadászpilóta
A központ többször kap bejelentést titokzatos jelenségekről, de ezeknek az ellenőrzése nem könnyű. Kriston Endre szerint azt már komolyan kell venni, ha egy vadászpilóta, több évtizedes titoktartás után azzal áll elő, hogy 1956-ban azt a parancsot kapta, ufókat vegyen üldözőbe. Hozzátette: több más pilótától kaptak hasonló információkat. Elmondta azt is, hogy az elmúlt ezer évben kétezer ufóészlelés volt Magyarországon, a legkorábbi ezer évvel ezelőtti.

Figyelemreméltó, hogy az 1980-as évek vége felé alábbhagyott, az utóbbi három-négy évben viszont megszaporodott az észlelések száma. A központ vezetője úgy látja, ezt a kérdést már komolyabban kezeli a társadalom, mint korábban. Munkatársai egy felmérést készítenek elő, mert kíváncsiak, ki hogyan reagálna egy földön kívüli civilizáció megjelenésére. Kriston Endre szerint rendkívüli hatása lenne egy ilyen találkozónak, komoly harc indulhatna meg, hogy ki birtokolja a földön kívüli technológiát, de nagy hatása lenne az ideológiára, vallásra is: hiszen vajon kik a földön kívüliek istenei?

Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője ebből azt a tanulságot vonja le, hogy a kormányoknak igenis érdekük a végsőkig tartó titkolózás, hiszen egy szupertechnika birtoklása mindent megér. Hraskó Gábor, a Szkeptikus Társaság elnöke is azt mondja, nekik is probléma a kormányok és hadseregek titkolózása, mert így ők nehezen tudják azt bizonyítani, hogy egyszerű fizikai vagy pszichikai jelenségről van szó.

Hraskó Gábor szerint egyébként érdekes lenne találkozni a földön kívüliekkel, bízik abban, hogy békések lennének, és megoldatna velük egy matematikai paradoxont. Pusztay Sándor pedig úgy gondolja, ha lenne ilyen találkozás, az Ufómagain akár napilappá is válhatna. (hirado.hu, Forrás: MR1-Kossuth Rádió)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.