Dalmát körutazás

HORVÁTORSZÁGI BUSZOS KÖRUTAZÁS

2011. szeptember 23-28.
(6 nap/5 éjszaka) félpanziós ellátással

Árak:

Ft/fő/5 éj
félpanzió
2 ágyas szoba
09.23 – 09.28
86 900,-

Régió/Környék:

Dalmácia a horvát tengerpart déli részét foglalja magában a Kavarner-öböltől a Kotori-öbölig. A 375 km hosszú tengerpartot öblök, félszigetek és kisebb-nagyobb szigetek tarkítják. Az Itáliával régóta fennálló szoros kapcsolat és kereskedelem következményeként Dalmáciában olaszos hangulat uralkodik.

Utazás:

modern autóbusszal

Szállás:

Dalmácia
.

Szállás információk:

2 éjszaka Biograd na moru településen, 2 csillagos szállodában
1 éjszaka Trogir környékén, 2 csillagos szállodában
2 éjszaka Neumban, a bosnyák tengerparton, 3 csillagos, tengerparti hotelben

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora)

Kedvezmény/felár:

Fakultatív kirándulás a Kornati-szigetekhez (ebéddel): kb. 260 kn

Egyéb információk:

Dalmát körutazás
2011. szeptember 23-28.
6 nap / 5 éjszaka félpanziós ellátással

Tovább az Autoclub Travel oldalára »

PROGRAM:

1. nap: Zadar
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről (felszállási lehetőség az M7-es autópálya pihenőiben). Folyamatos utazás rövid megállókkal Horvátországba. Délután városnézés Zadarban (Szt. Donát templom, Szt. Anasztázia Székesegyház), majd szabadidő az olaszos hangulatú történelmi belvárosban. Szállás a tengerparti kisvárosban, Biográdban, két csillagos szállodában (2 éjszaka).

2. nap: Kornati-szigetek
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív egész napos hajókirándulás a Kornati Nemzeti Parkba. Az UNESCO világörökségéhez tatozó Kornati-szigetek az Adria egyik legnagyobb szigetcsoportját alkotják. A 220 négyzetkilométeres területén több, mint 140 fehér sziklás, lakatlan sziget található. A természeti szépségek mellett az illír várak és a római villaromok teszik még érdekesebbé a szigetvilágot. A fehér sziklák bámulatos egységet alkotnak a zavarba ejtően kék tengerrel – a látvány mindenkit megbabonáz! A kirándulás során ebédet is felszolgálnak a hajón.

3. nap: Krka Nemzeti Park, Šibenik
Délelőtt kirándulás a Krka Nemzeti Parkba, mely Dalmácia egyik legszebb természeti látnivalója. A park elsőszámú látványossága a 17 lépcsőből álló 46 méter szintkülönbséggel rendelkező nagy vízesés, ahol a folyó fölötti hahidakon sétálva gyönyörködhetünk a kiebb-nagyobb zuhatagokban. Délután utazás Šibenikbe, a dalmát part velencei hangulatú kisvárosába. Városnézést és rövid szabadidőt követően utazás a szálláshelyre. Szállás Trogir környékén, két csillagos szállodában (1 éj).

4. nap: Trogir, Split
Délelőtt városnézés Trogirban, a dalmát riviéra egyik legősibb és legizgalmasabb városkájában. Csodálatos óvárosa az UNESCO világörökségének része. Délután továbbutazás, majd városnézés Splitben, Dalmácia fővárosában. Megtekintjük a szintén világörökségi védelem alatt álló római kori, gigantikus méretű Diocletianus-palotát, valamint Split nyüzsgő óvárosát, mely tulajdonképpen a palota belsejében épült – jórészt annak köveiből – így a keskeny sikátorokban sétálva lépten-nyomon előbukkannak az egykori palota monumentális maradványai. A városnézést követően szabadidő, majd továbbutazás a szálláshelyre. Szállás Neumban, 3 csillagos szállodában (2 éjszaka).

5. nap: Dubrovnik
Egész napos program Dubrovnikban. A város talán Horvátország leggyönyörűbb városa, és a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa 1994 óta az UNESCO világörökség része. Gyönyörű házacskái és kristálytiszta, mélykék tengere rabul ejti az ide érkezőket. Dubrovnikot az Adria gyöngyének is nevezik; a város a horvát nyelv és irodalom központja, számos híres író szülőhelye. George Bernard Shaw egyszerűen így fogalmaz: “Ha látni akarod a földi paradicsomot, gyere el Dubrovnikba”. Városnézést követően szabadprogram a városban, majd este visszautazás a szálláshelyre.

6. nap: Hazautazás
Búcsú az Adriától. Reggeli után hazautazás rövid megállókkal Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A csomagár tartalmazza:

A részvételi díj tartalmazza:
– utazást busszal
– szállást 2/3 csillagos tengerpart közeli szállodák zu/WC-s, kétágyas szobáiban
– reggelit és vacsorát
– helyi idegenvezetőt a városnézéseken
– csoportkísérőt végig az út során

A részvételi díj nem tartalmazza:
– belépőket (kb. 240 kn)
– fakultatív kirándulás árát
– BBP biztosítást

 

[Nincs ilyen galéria]

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.