Drámapályázatot hirdet az Örkény Színház (link)

Örkény István születésének 2012-ben esedékes, századik évfordulója alkalmából drámapályázatot hirdet a budapesti Örkény István Színház.

A teátrum által az MTI-hez kedden eljuttatott kiírás szerint a pályázaton negyvenéves kor alatt bárki részt vehet, idősebb szerzőknél azonban követelmény legalább két bemutatott színpadi mű, vagy hogy a jelentkező számottevő szépirodalmi munkássággal rendelkezzen. A jeligés pályázatra a színház tematikai és műfaji megkötés nélkül olyan, eddig még nem publikált, színre nem vitt alkotásokat vár, melyek bemutathatók a teátrum művészi és technikai apparátusával.

A műveket 2011. december 31-ig kell benyújtani az Örkény István Színházhoz, majd a pályázat végeredményének kihirdetésére az író születésnapján, 2012. április 5-én kerül sor.

Az első díj 1,5 millió, a második díj 1 millió, míg a harmadik díj 500 ezer forint pénzjutalommal jár. A győztes művet, amennyiben a Radnóti Zsuzsa, Radnai Annamária, Gáspár Ildikó, Forgách András és Mácsai Pál alkotta bíráló bizottság arra alkalmasnak ítéli, az Örkény Színház a 2012/13-as évadban színre viszi.

További információ, illetve a pályázat hivatalos kiírása a www.orkenyszinhaz.hu honlapon található.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.