Kína: Szándékosan mérgezték a tejet

Két kínai tejüzemben hústartósításhoz használt nitrittel szennyezték a friss tejet, hogy szándékosan károsítsák a tejfogyasztók egészségét. A tej miatt három gyerek meghalt és harminchat megbetegedett. Egy embert őrizetbe vettek.

Szándékosságot állapítottak meg a kínai hatóságok a tejtermékek nitrites szennyezése miatt indított nyomozás során, és őrizetbe vettek egy gyanúsítottat – írta a China Daily kínai című napilap.

A hatóságok megállapították, hogy a múlt héten az északnyugat-kínai Kanszu tartomány két tejüzemében hústartósításhoz használt nitrittel szennyezték a friss tejet, hogy szándékosan károsítsák a tejfogyasztók egészségét.

A nitrittel szennyezett tej miatt három gyerek meghalt és harminchat megbetegedett. A hatóságok őrizetbe vettek egy gyanúsítottat Pingliang városában, de más részletek nem ismertek.

A kínai élelmiszer-feldolgozó ipart az elmúlt években számos mérgezési botrány rázkódtatta meg. Három évvel ezelőtt legkevesebb hat csecsemő halt meg melaminnal mérgezett tejportól, és több mint 300 ezren betegedtek meg tőle. (hirado.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.