Torna Eb: Berki aranyérmes, Hídvégi negyedik lólengésben

Berki Krisztián aranyérmet szerzett a lólengés szombati döntőjében a Berlinben zajló tornász Európa-bajnokságon. Hidvégi Vid ugyanezen a szeren a negyedik helyen végzett.

Berki, a szer tavalyi világbajnoka – aki másodikként lépett a lóhoz – 15,625 pontot kapott gyakorlatára, ez két tizeddel jobb volt, mint amit a csütörtöki selejtezőben. A kvalifikációt követően a brit Louis Smith volt Berki egyik legnagyobb “kihívója”, ám hibázott, így nem szólhatott bele a versenybe. A riválisok közül az olasz Alberto Busnari következett, aki szintén leesett, ekkor már biztos volt az érem Berki számára.

A sorban Hidvégi Vid következett, az előtte lévőkkel ellentétben ő nem remegett meg, 14,725 pontot kapott, amivel a harmadik helyre jött fel. Utolsóként a francia Cyril Tommasonét szólították, aki már az első mozdulatait elrontotta, és ekkor már tudni lehetett, hogy Berki lesz bajnok. A francia végül “bejött” a második helyre, így Hidvégi leszorult a dobogóról.

A 26 éves Berki 2005 (Debrecen), 2007 (Amszterdam), 2008 (Lausanne) és 2009 (Milánó) után ötödik alkalommal lett Európa-bajnok.

“Minden aranyéremnek megvan a maga varázsa, ennek az ötödiknek most az, hogy meg tudtam mutatni: a betegségem után is visszanyertem az erőmet. Kár, hogy Hídvégi Vid nem került fel a dobogóra, de a negyedik helyének is nagyon örülök. – nyilatkozta a verseny után Berki. – A londoni olimpia egyelőre nem foglalkoztat, először legyen meg a kvalifikáció.” Berki még hozzátette: szerinte brit és olasz riválisa azért rontotta el gyakorlatát, mert ő a teljesítményével nagy nyomás alá helyezte őket.

Eredmény:
lólengés, Európa-bajnok: BERKI KRISZTIÁN 15,625 pont
2. Cyril Tommasone (Franciaország) 15,050
3. Harutjum Merdinjan (Örményország) 14,950
4. HÍDVÉGI VID 14,725

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.