Megnyertük a horvátokkal közösen a 2014-es női kézilabda Eb rendezési jogát

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szombati döntése értelmében Magyarország és Horvátország rendezi meg a 2014-es női Európa-bajnokságot. A két ország közös pályázata a török kandidálással szemben nyert az EHF végrehajtó bizottságának bécsi ülésén, a mérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Győrben, Veszprémben, illetve Zágrábban, Eszéken és Varasdon vívják majd.

Magyarország eddig csak 2004-ben adott otthont női Eb-nek. A 2014. december 7. és 21. között esedékes torna jelentőségét növeli, hogy annak aranyérmese kijut a 2016-os riói olimpiára.

Sinka László, a magyar szövetség elnöke boldogan nyilatkozott a www.handballnet.hu portálnak: “Rendkívül nagy öröm számomra, hogy az emlékezetes, 2004. évi női Európa-bajnokság után tíz évvel ismét vendégül láthatjuk a kontinens legjobb válogatottjait. Azért is aktuális egy ilyen rangos esemény hazánkba hozatala, mert nagy lökést adhat a magyar kézilabdasport fejlődéséhez, gazdasági háttere megerősödéséhez, egyidejűleg nagy esélyt ad a játékosoknak és a szurkolóknak is. Ahhoz, hogy minden a terveink szerint alakuljon, időben el kell készülnie a Győrbe tervezett fantasztikus új sportcsarnoknak, és a Veszprém Arénában, valamint Eszéken is szükség lesz néhány kisebb átalakításra.”

Mátéfi Eszter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya már a csapatépítésről beszélt: “Biztos vagyok benne, hogy ütőképes válogatottunk lesz, hiszen a rutinos játékosaink mellé addigra újabb tehetséges fiatalok is beépülhetnek a csapatba. A jó szereplés nemcsak a szurkolóknak okozhat sok örömet, hanem remélhetőleg sok gyereket is meg tudunk nyerni a sportágnak.”

Görbicz Anita, a válogatott irányítója harmadik hazai világversenyére készülhet: “2001-ben a junior, 2004-ben pedig a felnőtt válogatottban már szerepelhettem hazai világversenyen. A junior vb-n ezüst-, a felnőtt Eb-n bronzérmet nyertünk. Remek érzés lenne triplázni, részvételben is és éremben is…”

Magyarország eddig csak 2004-ben adott otthont női Eb-nek, korábban – amióta a sportág világversenyeit teremben játsszák – 1982-ben egyedül, 1995-ben pedig Ausztriával együtt rendezett női világbajnokságot. Az EHF csütörtökön nem fogadta el a szlovákok jelentkezését a kontinenstornára, mivel csak két helyszín felelt meg az előírásoknak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.