Ákos szuperkoncerten mutatja be A katona imáját

Szuperkoncerten készül bemutatni Ákos tavaly év végén megjelent albumát, A katona imáját; a népszerű előadó május 14-én óriás színpadon és Magyarországon ritkán látható hang- és látványtechnikával adja elő új élő műsorát a Papp László Budapest Sportarénában.

A májusi koncert színpada kétszer akkora lesz, mint általában, a világítást több mint százhúsz robotlámpa biztosítja, az előadást tizennégy kamerával rögzítik majd.

“Hét éve nem volt önálló lemezbemutató fellépésem a fővárosban, legutóbb 2004 májusában a Kisstadionban rendeztünk ilyet. A mostani Aréna-koncert is egyszeri alkalom lesz, mivel ilyen színpad-, látvány- és pirotechnikát, világítást másutt az országban nem tudunk megvalósítani” – mondta Ákos, valamint Kiss Zsolt, a produkció műszaki vezetője egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón, amelynek apropóját a koncert mellett Ákos Utazó című most megjelent kiadványa adta.

Az utazó egy úgynevezett DualDisc, vagyis – hasonlóan a régi vinyl lemezekhez – mindkét oldala lejátszható. Az utazó egyik oldala egy kilenc számos CD, rajta A katona imájáról lemaradt, címadó Utazóval, a tavalyi albumon szereplő A fénybe nézz öt, a Szeress így két különböző verziójával, valamint a magyar történelem elmúlt több mint ezer évét bemutatni tervezett nagy szabású projekthez, a francia közreműködéssel megvalósuló História Parkhoz Ákos által írt nagyzenekari mű témájával. A DVD-oldalon klipek szerepelnek, meg Ákos idei videónaplójának első három része, az amerikai úttal együtt.

“Az Aréna koncerten ezek a dalok, meg A katona imája többi felvétele áll majd a középpontban. Teljesen új műsorral állunk elő, az előző, Szindbád-turnéról mindössze két dalt hagyunk meg” – emelte ki Ákos, aki az egyik televíziós tehetségkutató versenyből ismert Janicsák Vecával egy duettet is előad majd az Arénában.

Ákos március elején az elmúlt év legjobb pop-rock lemeze Fonogram-díját kapta meg A Katona imájáért. A szerzői kiadásban megjelent anyag az előadó tizenhatodik magyar nyelvű szólólemeze. Az énekes a nyolcvanas évek végén a Bonanza Banzai frontembereként lett ismert, szólóelőadóként több száz teltházas koncertet adott, munkásságát számos szakmai díjjal ismerték el. Készített verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet, írt zenét színdarabhoz.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.