Birkózó Eb: Bácsi Péter ezüstérmes

Bácsi Péter ezüstérmes lett a kötöttfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában, miután a vasárnapi fináléban kikapott az azeri Rafig Huszejnovtól a dortmundi Európa-bajnokságon.

Az FTC 2008-ban kontinensbajnok versenyzője az aranycsatában két menetben maradt alul, így a magyar csapat két ezüst- és három bronzéremmel zárta az Eb-t. A magyar birkózó a nyolcaddöntőbe jutásért a brit Myroslav Dykun ellen “melegített be”, majd a legjobb 16 között – a vártnál könnyebben – a címvédő, világbajnoki ezüstérmes örmény Arszen Dzsulfalakjant múlta felül. A negyeddöntőben a finn Henri Esko Valimeki sem okozott gondot Bácsinak, míg a fináléba kerülésért három menetben győzte le az orosz Roman Vlaszovot.

Kozák István az ötödik helyen végzett a kötöttfogásúak 60 kg-os súlycsoportjában, miután a bronzmérkőzésen vereséget szenvedett a török Mustafa Saglamtól. A mindössze 20 éves Eb-újonc az éremcsatában két menetben kapott ki, riválisa végig egyértelmű fölényben volt, az első két percben 3-0-ra, a másodikban 2-0-ra diadalmaskodott.

Kozák finn és fehérorosz vetélytársának legyőzésével jutott be az elődöntőbe, ahol alulmaradt a bolgár Ivo Serafinov Angelovval szemben, így birkózhatott a vigaszágon a bronzéremért.

A 74 kilós Bácsi Péter 20 óra után lép szőnyegre a döntőben az azeri Rafig Huszejnov ellen. Az egyéves doppingeltiltása után most visszatért, 2009-ben világbajnok Kiss Balázs a negyeddöntős mérkőzését korábban bordasérülés miatt feladta, ezért hetedik helyen zárt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.